MDMA-verslaving en behandeling

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
 
MDMA-verslaving en behandeling

MDMA-verslaving

MDMA is een harddrug en behoort tot de amfetamines. Het is een stimulerend middel waardoor je bewustzijn verandert. Je kan je er energiek, blij en gelukzalig door gaan voelen. Dit kan je ervaren als een soort trance en hierdoor is het een populaire partydrug met een vals onschuldig imago. Want wat met een keer gebruiken op een feestje begint, kan leiden tot een geestelijke afhankelijkheid van MDMA. Wanneer jou dit is overkomen, dan kan Connection SGGZ je de persoonlijke hulp bieden die je nu nodig hebt om te herstellen van een MDMA-verslaving.

 

M, Molly, 3,4-methyleendioxymethamfetamine: oftewel de harddrug MDMA

MDMA is de werkzame stof in XTC-pillen. Je kan MDMA in pilvorm slikken en in poeder- en kristalvorm snuiven. Daarnaast bestaat er levensgevaarlijke vloeibare MDMA. Het gebruik van deze partydrug is in welke vorm dan ook slecht voor je lichaam en geest. Want risico’s waar je vaak niet bij stilstaat wanneer je MDMA gebruikt zijn: blijvende schade aan je lever, hersenen en gebit, maar ook psychische klachten zoals paniekaanvallen, depressie en psychoses.

 

Ben jij verslaafd aan MDMA?

Wanneer ‘willen gebruiken’ langzaam is veranderd in ‘moeten gebruiken’, dan kan het zijn dat je te maken hebt met een verslaving. Hieraan kan onderliggende problematiek ten grondslag liggen. En MDMA kan ervoor zorgen dat je tijdelijk aan je werkelijkheid kan ontsnappen. Is dit herkenbaar voor jou? Deel dan je verhaal met ons team. Zij luisteren en kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Aanmelden

Effecten MDMA

 • Vaak voel jij je energiek, warm en euforisch. Ook neemt je uithoudingsvermogen toe
 • Je pupillen verwijden en vaak is er sprake van stijve of bewegende kaken waardoor je ook kan gaan knarsetanden
 • Na je gebruik van MDMA heb je minder eetlust en vaak ook moeite met plassen
 • Je kan last krijgen van gespannen spieren, zweten en misselijkheid
 • De dag of zelfs dagen na je gebruik van MDMA ben je neerslachtig en depressief

Symptomen MDMA-verslaving

 • Je bouwt tolerantie op en je hebt steeds meer MDMA nodig om hetzelfde effect te krijgen
 • Je bent obsessief bezig met het gebruik van MDMA en de volgende keer dat je gaat gebruiken
 • Je vindt feestjes niet meer leuk zonder MDMA
 • Je verwaarloost je werk, school en je relatie met vrienden en familie
 • Je wilt stoppen met gebruiken maar dit lukt niet blijvend

Risico's MDMA-verslaving

 • Je vergroot de kans op blijvende hersenschade en hartproblemen
 • Een chronisch moe en depressief gevoel door een serotonine tekort
 • Blijvende gebitsbeschadiging
 • Angst en paniekaanvallen
 • Blijvende leverschade
 • Oververhitting
 • Een overdosis met de dood als gevolg

Onze persoonlijke zorg voor jou

In onze afkickkliniek in Zuid-Afrika en Meerlo biedt ons team van experts en ervaringsdeskundigen de professionele hulp die je nodig hebt om blijvend te herstellen van een MDMA-verslaving. We bieden je een op maat gemaakte behandeling die volledig is afgestemd op jouw unieke situatie. Dankzij onze persoonlijke benadering kan je na de behandeling weer op een gezonde en volwaardige manier in het leven staan.

 

De eerste stap op jouw weg naar een blijvend herstel

Als je worstelt met een verslaving kan het voelen alsof je er alleen voor staat. Je schaamt je misschien en het kan moeilijk zijn om de eerste stap te zetten. Door deze eerste stap te zetten en hulp te vragen, neem jij het roer weer over en is de drugs niet langer de baas. Wil jij de controle terug over jouw leven? Maak dan een afspraak voor een intake en kies ervoor om samen te werken aan jouw duurzame herstel van een MDMA-verslaving.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over MDMA-verslaving


Harddrug
MDMA is een harddrug en behoort tot de amfetamines. MDMA is een chemisch middel en het is de werkzame stof in XTC pillen. Het wordt in pilvorm geconsumeerd, maar het kan ook in een poeder- en crystalvorm worden ingenomen.

Trance
MDMA is een stimulerend middel waardoor ook het bewustzijn verandert. Omdat iemand zich na het gebruik van MDMA vaak energiek, blij en gelukzalig voelt en omdat iemand in een soort trance en extase terecht komt, is het een populaire partydrug. Op een feest kan iemand op deze manier langer doorgaan en geeft het een extra dimensie. Het gebruik van MDMA kan zowel geestelijk als lichamelijk erg schadelijk zijn en ook bestaat de kans dat iemand geestelijk afhankelijk wordt van het gebruik van MDMA.

Afhankelijkheid
Wanneer er sprake is van een periode waarin structureel veel MDMA is gebruikt dan is de kans aanwezig dat iemand geestelijk afhankelijk is geworden van de drug. Afhankelijkheid van MDMA kan ernstige geestelijke en lichamelijke klachten veroorzaken.

Hulp bij verslaving
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een MDMA-verslaving. Wij helpen onze cliënten op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met MDMA. Door onze persoonlijke benadering kunnen onze cliënten na de behandeling weer op een volwaardige manier in het leven staan.

Al onze behandelingen worden vergoed
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling.

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticket- en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen. Het enige wat wij verder vragen van jou is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met jouw volledige inzet.

Ervaring
Als jij je aanmeldt bij Connection SGGZ voor hulp bij een MDMA-verslaving, dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Omdat wij drugsverslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen hiervan, gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door behandeling in onze kliniek in Eindhoven of Zuid-Afrika is herstellen van een drugsverslaving wel degelijk mogelijk.

Afkicken
Afhankelijk van de verslavingsproblematiek, richten we ons op het onder controle krijgen van het gebruik, het afkicken en het leren voorkomen van een terugval. Onze Nederlandse en Zuid-Afrikaanse specialisten hebben veel ervaring met speedverslaving en begrijpen als geen ander wat je nodig hebt. Tijdens de intake brengen we je behoeften en mate van verslaving in kaart. Er wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld waarmee je onder begeleiding van onze professionele staf aan de slag gaat.

Wij helpen je
MDMA-verslaving is een ernstig probleem dat om professionele begeleiding vraagt. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder het middel waaraan je verslaafd was. Wij helpen je hierbij: bel 040-3035023 om een intake af te spreken. 

Symptomen MDMA-verslaving:
 • Iemand bouwt tolerantie op en heeft steeds meer MDMA nodig om hetzelfde effect te krijgen.
 • Het obsessief bezig zijn met het gebruik van MDMA en continue bezig zijn met de volgende keer dat er weer gebruikt gaat worden.
 • Een feestje is niet meer leuk zonder MDMA.
 • Werk, school en de relatie met vrienden en familie kunnen worden verwaarloosd.
 • Ondanks dat iemand graag wil stoppen en het meerdere malen probeert lukt het niet om te stoppen.

Risico's MDMA-verslaving:
 • Het vergroot de kans op hersenschade en hartproblemen
 • Een chronisch moe en depressief gevoel door een serotonine tekort
 • Het gebit beschadigt
 • Angst en paniekaanvallen
 • Blijvende leverschade
 • Oververhitting
 • Een overdosis met de dood als gevolg
In gesprek

Ga in gesprek met de MDMA-verslaafde op een goed gekozen moment, dus niet als hij of zij gebruikt heeft. Breng het drugsgebruik op een niet-beschuldigende manier ter sprake. Vraag hoe de verslaafde zelf het liefste gesteund wil worden en maak aan de hand daarvan afspraken voor de toekomst. Uit je waardering voor wat er wel goed gaat.

Stress

Dichtbij iemand staan die MDMA-verslaafd is zorgt voor stress. Je kunt je schuldig voelen, boos zijn of je erg eenzaam voelen. Je mag best erkennen dat het niet meer gaat, dat je aan het einde van je krachten bent. Het is niet makkelijk om tot de conclusie te komen dat er hulp van buitenaf nodig is.

Neem contact op

Wil je een luisterend oor en ben je benieuwd naar wat Connection SGGZ voor jou kan betekenen? Neem dan tijdens werkdagen telefonisch contact op via 040-3035023.

Je eigen hersencellen
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij het ontstaan en bij het verdere verloop van verslaving, delen van de hersenen betrokken zijn, zoals het beloningscentrum, het geheugen en de neo cortex. Stoppen met een middel waaraan je verslaafd bent is dus helemaal niet simpel omdat je eigen hersencellen je dwarszitten.

Definitieve verandering
Bovendien zorgt langdurig MDMA-gebruik voor een definitieve verandering: er komen minder dopaminereceptoren en er ontstaan krachtige herinneringen. Door deze veranderingen raakt iemand nog vatbaarder voor verslaving. Met deze wetenschap zou je MDMA-verslaving dus een (geestelijke) ziekte kunnen noemen.

Erfelijk ja of nee?
Volgens onderzoeken lijkt drugsgebruik erfelijk te zijn. Het hoeft echter niet te betekenen dat jij ook gebruiker wordt als een van je ouders verslaafd is of was. Omgevingsomstandigheden kunnen het effect van verhoogde vatbaarheid doen afnemen.

Familieziekte
Verslaving kun je wel bestempelen als ‘familieziekte’. Een verslaving heeft namelijk niet alleen effecten op de verslaafde zelf, maar ook op de omgeving. Daarom heeft Connection SGGZ tijdens de behandeling ook graag contact met het sociale systeem van de cliënt. Op deze manier helpen wij familie en vrienden om te leren omgaan met de effecten.

Familieprogramma
Meer weten over ons familieprogramma? Neem dan tijdens werkdagen telefonisch contact op via 040-3035023.