check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Stoppen met ketamine

Jij wilt stoppen met ketamine

Keta, K, Special K, Vitamine K, allemaal namen voor de partydrug ketamine. Terwijl dit middel oorspronkelijk is bedoeld als narcosemiddel en pijnbestrijder. Maar vanwege de dissociatieve werking en hallucinaties is het ook ontdekt als recreatieve drug. Met alle gevolgen die hierbij komen kijken, zoals de kans op het ontwikkelen van een ketamineverslaving. Wanneer je vervolgens wilt stoppen met deze drug ervaar je vaak heftige afkickverschijnselen, zoals problemen met je hersenenen en blaas. Daarom bieden wij in onze afkickkliniek specialistische verslavingszorg aan die is afgestemd op jouw situatie. Wanneer jij wilt stoppen met ketamine, zijn wij er voor jou!

 

Waarom is zelf stoppen met ketamine zo moeilijk?

Ketamine zorgt vooral dat jij geestelijk verslaafd raakt. Dit houdt in dat je hoofd je laat geloven dat je niet meer zonder deze drugs kan. Je bent afhankelijk geworden en je komt in de vicieuze cirkel terecht die bij een ketamineverslaving hoort. Het zelf stoppen met ketamine en het doorbreken van dit patroon is moeilijk, omdat jij je grip op de realiteit bent verloren. Je leeft in een andere wereld waarin stoppen met ketamine onmogelijk lijkt, doordat je hersenen blijven vragen om deze drugs. Dit gevecht met jezelf beëindigen vraagt medische zorg. Want je bent ziek. Verslaving zien wij namelijk als een ziekte. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Daarom is stoppen zo moeilijk: je wilt wel maar het lukt niet alleen, je hebt specialistische hulp nodig.

 

Met welke afkickverschijnselen moet je rekening houden als je stopt

Wanneer je stopt met keta treden er ontwenningsverschijnselen op. Je kunt hierbij denken aan cravings, angstgevoelens, hallucinaties en psychoses in de eerste periode dat je bent gestopt. Maar wanneer je vaak en lang hebt gebruikt, kun je last krijgen van problemen met je slaap, geheugen, blaas en nieren en kun jij je zeer depressief gaan voelen. Sommige afkickverschijnselen kunnen zelfs blijvend zijn. Dit zijn heftige klachten waar je niet bij stilstaat op het moment dat je besluit om ketamine te gebruiken. Want de effecten, risico’s en gevolgen van ketamine zijn vaak niet bij iedereen bekend. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons team van professionals. Zij kunnen jou de antwoorden geven die je nu nodig hebt.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Duurzaam herstellen van een ketamineverslaving

Bij Connection SGGZ kennen wij de weg die je gaat afleggen als je duurzaam wilt herstellen van een verslaving. We kennen de bochten, heuvels en valkuilen die hierbij horen. Door hunjarenlange ervaring kunnen onze professionals en ervaringsdeskundigen jou alle ondersteuning bieden die je nodig hebt. Dit doen ze op basis van een persoonlijk behandelplan dat we samen opstellen naar aanleiding van jouw intake. Hierin bespreken we jouw situatie en hoe we jou hierin het beste kunnen begeleiden. We laten je pas weer los als je de controle over jouw leven weer terug hebt. 

 

Wat is de eerste stap?

De eerste stap is toegeven dat je het niet alleen kunt. Het lukt je niet om zelf te stoppen met ketamine en dit accepteren kan zeer pijnlijk zijn. Ook de stap die hierop volgt door hulp te vragen, kan gepaard gaan met schaamte en schuldgevoel. Weet dat deze emoties erbij horen en dat je het na deze moeilijke eerste stap samen met ons gaat doen. Want een leven zonder verslaving bestaat. Ook voor jou! Wil je stoppen met ketamine? Bel: 040-303 5023.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Stoppen met ketamine

Al onze behandelingen worden vergoed
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa-vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor specialistische geestelijke gezondheidszorg worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling.

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticket- en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen. Het enige wat wij verder vragen van jou is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met jouw volledige inzet.

Eerste stap
Wanneer jij het besluit hebt genomen om te stoppen met deze drugs, dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Omdat wij veel ervaring hebben met het behandelen van een drugsverslaving, kunnen wij jou de medische, psychische en sociale ondersteuning bieden die je nu nodig hebt. Hierbij kun je denken aan individuele gesprekken met een psycholoog, medische begeleiding en groepsactiviteiten.
 

Persoonlijk
Wanneer jij het besluit hebt genomen om te stoppen met onze hulp, bespreken we in een intake jouw situatie. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op waarin we ons richten op het onder controle krijgen van je gebruik, het afkicken en het leren voorkomen van een terugval. Onze Nederlandse en Zuid-Afrikaanse specialisten stellen zo een team samen dat er voor jou is op iedere stap van de weg naar jouw herstel. Bel 040-303 5023 om een intake af te spreken.

Moeilijk
Wanneer je een been breekt, heb je medische hulp nodig. Dit vinden we allemaal logisch. Wanneer je verslaafd bent geraakt, heb je ook specialistische hulp nodig, omdat verslaving een ziekte is. Alleen lijkt hulp vragen in deze toestand vaak een onmogelijke opgave. Je geest laat je bij een verslaving aan ketamine geloven dat je niet meer zonder kan en daarom belandt je eigenlijk in een gevecht met jezelf. Je wilt wel stoppen maar het lukt je niet alleen.

Accepteren hulp
Toegeven dat je een probleem hebt met ketaminegebruik en hulp accepteren zijn de moeilijkste stappen in het proces om duurzaam te herstellen van een verslaving. Je hebt de juiste zorg nodig om de neerwaartse spiraal  te doorbreken. Connection SGGZ kan jou deze hulp geven waardoor je de controle weer terug krijgt over jouw leven. 

Realiteit
Door je ketaminegebruik kan jij het gevoel hebben dat je in een andere wereld leeft, de wereld van ketamine. Hierin neem je vaak beslissingen die leiden tot meer en vaker gebruiken. Je kunt vrij snel geestelijk verslaafd raken aan deze drugs met de daarbij behorende effecten, risico’s en gevolgen. Wanneer je vaak en veel gebruikt en wilt stoppen met gebruiken, dan kun je last krijgen van afkickverschijnselen.

Ontwenningsverschijnselen
Deze klachten kunnen bestaan uit: angstgevoelens, psychoses, blaasproblemen, schade aan je hersenen, nieren en darmen. Sommige van deze klachten kunnen ook blijvend zijn. Hierdoor kun je blijven denken dat ketamine gebruiken de oplossing is om niet te hoeven omgaan met deze verschijnselen. Zorg daarom voor de juiste hulp en ondersteuning in je sociale omgeving zodat jij duurzaam herstelt van een ketamineverslaving. Bel Connection SGGZ en maak een afspraak voor een intake.