Stoppen met ketamine

Eenzame man lopend met zijn rug naar de kijken op een lege weg, met daarnaast grasvelden in een grauwe omgeving.

Keta, K, Special K, Vitamine K, allemaal namen voor de partydrug ketamine. Terwijl dit middel oorspronkelijk is bedoeld als narcosemiddel en pijnbestrijder. Maar vanwege de dissociatieve werking en hallucinaties is het ook ontdekt als recreatieve drug. Met alle gevolgen die hierbij komen kijken, zoals de kans op het ontwikkelen van een ketamineverslaving. Wanneer je vervolgens wilt stoppen met deze drug ervaar je vaak heftige afkickverschijnselen, zoals problemen met je hersenenen en blaas. Daarom bieden wij in onze afkickkliniek specialistische verslavingszorg aan die is afgestemd op jouw situatie. Wanneer jij wilt stoppen met ketamine, zijn wij er voor jou!

Waarom is zelf stoppen met ketamine zo moeilijk?

Ketamine zorgt vooral dat jij geestelijk verslaafd raakt. Dit houdt in dat je hoofd je laat geloven dat je niet meer zonder deze drugs kan. Je bent afhankelijk geworden en je komt in de vicieuze cirkel terecht die bij een ketamineverslaving hoort. Het zelf stoppen met ketamine en het doorbreken van dit patroon is moeilijk, omdat jij je grip op de realiteit bent verloren. Je leeft in een andere wereld waarin stoppen met ketamine onmogelijk lijkt, doordat je hersenen blijven vragen om deze drugs. Dit gevecht met jezelf beëindigen vraagt medische zorg. Want je bent ziek. Verslaving zien wij namelijk als een ziekte. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Daarom is stoppen zo moeilijk: je wilt wel maar het lukt niet alleen, je hebt specialistische hulp nodig.

Met welke afkickverschijnselen moet je rekening houden als je stopt

Wanneer je stopt met keta treden er ontwenningsverschijnselen op. Je kunt hierbij denken aan cravings, angstgevoelens, hallucinaties en psychoses in de eerste periode dat je bent gestopt. Maar wanneer je vaak en lang hebt gebruikt, kun je last krijgen van problemen met je slaap, geheugen, blaas en nieren en kun jij je zeer depressief gaan voelen. Sommige afkickverschijnselen kunnen zelfs blijvend zijn. Dit zijn heftige klachten waar je niet bij stilstaat op het moment dat je besluit om ketamine te gebruiken. Want de effecten, risico’s en gevolgen van ketamine zijn vaak niet bij iedereen bekend. Heb je hier vragen over? Neem dan contact op met ons team van professionals. Zij kunnen jou de antwoorden geven die je nu nodig hebt.

Duurzaam herstellen van een ketamineverslaving

Bij Connection SGGZ kennen wij de weg die je gaat afleggen als je duurzaam wilt herstellen van een verslaving. We kennen de bochten, heuvels en valkuilen die hierbij horen. Door hunjarenlange ervaring kunnen onze professionals en ervaringsdeskundigen jou alle ondersteuning bieden die je nodig hebt. Dit doen ze op basis van een persoonlijk behandelplan dat we samen opstellen naar aanleiding van jouw intake. Hierin bespreken we jouw situatie en hoe we jou hierin het beste kunnen begeleiden. We laten je pas weer los als je de controle over jouw leven weer terug hebt. 

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Informatie ketamineverslaving

Wat is de eerste stap?

De eerste stap is toegeven dat je het niet alleen kunt. Het lukt je niet om zelf te stoppen met ketamine en dit accepteren kan zeer pijnlijk zijn. Ook de stap die hierop volgt door hulp te vragen, kan gepaard gaan met schaamte en schuldgevoel. Weet dat deze emoties erbij horen en dat je het na deze moeilijke eerste stap samen met ons gaat doen. Want een leven zonder verslaving bestaat. Ook voor jou! Wil je stoppen met ketamine? Bel: 040 720 1062.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:

Foto van het herstelverhaal van Bart die op de oprit met groene bomen staat van de afkickkliniek Kortenbos SGGZ Connection.

'Mijn verslaving was op zijn hoogtepunt en gebruik stond bovenaan mijn lijst van levensbehoeften.'

Veelgestelde vragen over stoppen met ketamine

Wat kost een behandeling om te stoppen met ketamine?
Hoe ziet een behandeling eruit om te stoppen met ketamine?
Kan ik zelf stoppen met ketamine?
Waar moet ik op letten wanneer ik wil stoppen met ketamine?