Wil jij stoppen met gokken?

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-Vergunning
Wil jij stoppen met gokken?

Wil jij stoppen met gokken?

Heeft het spel de grip op jouw leven overgenomen? Kan jij je geen leven meer voorstellen zonder gokken? Hoor jij jezelf de ene na de andere leugen vertellen tegen mensen om jouw gokprobleem te verbergen? De verleiding van gokken is tegenwoordig overal, zowel offline als online. Wanneer jij wil gokken, kan dit op ieder moment van de dag. Dit maakt het moeilijk om de verleiding te weerstaan. Maar hoe kun jij stoppen met gokken als je de controle bent verloren?

Doorbreek het verslavende patroon

Gokverslaving ontstaat op een bepaald moment in je leven, net als bijvoorbeeld alcoholverslaving en drugsverslaving. Deze verslaving heeft nu de controle over jouw leven compleet overgenomen. De kick die je ervaart in het beloningscentrum van je hersenen door het winnen, maakt dat je afhankelijk wordt van het spel, net zoals bij alcohol of drugs. Dit maakt het stoppen met gokken moeilijk, omdat je eigen hersencellen je dwarszitten. Met onze behandelingen kunnen wij je helpen bij het doorbreken van dit verslavende patroon.

 

De effecten van stoppen 

Wanneer je stopt met gokken, ga je last krijgen van afkickverschijnselen. Want je hersenen ervaren paniek wanneer je stopt. Ze willen de kick ervaren van het spel, de spanning, de adrenaline. Wanneer ze dit niet krijgen, gaan zij er alles aan doen om er voor te zorgen dat ze dit toch ervaren. Houd daarom rekening met ernstige lichamelijk en psychische ontwenningsverschijnselen. Depressie, angsten, schuldgevoelens, hoofdpijn, trillen, slaapproblemen en zweten, zien wij vaak als verschijnselen wanneer iemand stopt met gokken. Net als andere verslavingen is een gokverslaving een ziekte die niet vanzelf overgaat. Daarom bieden wij jou bij Connection SGGZ alle hulp om deze verslaving te stoppen. Wij gaan tijdens onze behandeling in op hoe deze verslaving is ontstaan en we helpen je naar een leven zonder gokverslaving.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik wil hulp

Aanmelden

Tips om te stoppen

Om helemaal te stoppen met gokken bieden wij onze gespecialiseerde begeleiding aan. Hier delen wij een aantal tips die je nu al kunnen helpen: 

 • Praat erover met mensen in je directe omgeving zodat zij op de hoogte zijn en je kunnen ondersteunen bij het stoppen met gokken. 
 • Schrijf de volgende zin op: ‘Ik ben me bewust van het feit dat ik vaker geld verlies dan win met gokken’. Schrijf deze zin op post-its, hang deze op in je omgeving en zeg het hardop als je de drang voelt om te gokken.
 • Jij zult nooit invloed hebben op het spel. Het spel bepaalt of jij wint of niet. Word je hiervan bewust.
 • Zorg dat er een limiet komt op je rekening waardoor jij niet meer geld kunt uitgeven dan je wil uitgeven of hebt. Of laat je financiën door iemand anders regelen. 
 • Blokkeer goksites op je computer. Zo is het onmogelijk om online te gokken.
 • Vraag bij casino’s en gokhallen om een entreeverbod. Dit zorgt ervoor dat je deze verleiding niet meer hebt.
 • Ga bewust situaties uit de weg waarin gegokt kan worden.

Weer grip op je leven

Om weer controle te krijgen over jouw leven is het belangrijk dat je erkent dat jij een verslaving hebt. Omdat gokken altijd en overal kan, maakt het stoppen met deze verslaving moeilijk. Ook de mogelijkheden om online te gokken zijn oneindig. Het accepteren dat verleidingen overal zijn en jij hiermee kunt leren omgaan met onze hulp. Dit maakt dat jij de controle weer terugkrijgt over jouw leven. In onze behandelingen houden we rekening met alle factoren die invloed hebben op deze verslaving. Want ook bijvoorbeeld alcohol en drugs kunnen van invloed zijn op gokken. Dit behandelen we allemaal tijdens onze trajecten.

Hulp bij je gokverslaving

Wil jij niet meer voortdurend denken aan gokken, liegen over het gokken en over geldproblemen? Ben je klaar om de eerste stap te zetten naar het accepteren van hulp bij je gokverslaving? Wij weten dat deze eerste stap de moeilijkste is, maar het is de enige manier om terug te keren naar een leven waarin jij de regie hebt. Wacht daarom niet langer en neem contact met ons op. Wij luisteren naar je verhaal en gaan je helpen.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.