Wil jij stoppen met blowen?

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Wil jij stoppen met blowen?

Wil jij stoppen met blowen?

Even een jointje roken om te ontspannen. Of samen met je vrienden blowen in het weekend, omdat jullie dat altijd doen voor het uitgaan. Het roken van wiet lijkt zo onschuldig. Toch zul je merken dat wanneer je wil stoppen met blowen, dit alles behalve eenvoudig is. Zeker wanneer blowen een ‘normale’ dagelijkse bezigheid voor je is, bijna net zo normaal als ontbijten of tv-kijken. Pas als je probeert om er helemaal mee te stoppen, ontdek je hoe afhankelijk je er eigenlijk van bent geworden.

 

Afkicken van Cannabis

Je kan je als cannabisverslaafde bij ons aanmelden om te stoppen met blowen. We bieden gerichte afkickprogramma’s voor deze en andere verslavingen. Tijdens een intake vertel je ons jouw verhaal en bespreken we de achtergrond van je verslaving. Die kan zijn voortgekomen uit aangeboren gedrag, levensomstandigheden of andere onderliggende problematiek. Lijkt stoppen je een onmogelijke opgave? Dan is het goed om te weten dat je onze professionele hulp kunt inschakelen. Onze ervaren en hooggekwalificeerde behandelstaf helpt je bij het afkicken van je verslaving.

 

De voordelen van stoppen met blowen

Hak jij de knoop door en ga je stoppen met wiet roken? Zodat je weer vol in het leven staat en kunt genieten? Bedenk je welke voordelen stoppen met blowen allemaal kan opleveren!

 • Je krijgt minder last van psychische problemen, zoals somberheid en angst.

 • Eventuele slaapproblemen worden na verloop van tijd minder.

 • Gezondheid, conditie en concentratievermogen verbeteren.

 • Je prestaties op werk of school worden weer zoals vanouds.

 • Je kunt je geld weer spenderen aan andere zaken of zelfs geld overhouden.

 

De symptomen bij stoppen met wiet

Stoppen met blowen gaat vaak samen met ontwenningsverschijnselen zoals misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en gebrek aan eetlust. Meld je bij ons aan en wij helpen je om hier doorheen te komen. Tijdens de behandeling kijken we naar je individuele behoeften en eventuele achterliggende problematiek. Waarom blow je eigenlijk? In hoeverre bepaalt het jouw leven? Aan de hand van onze gesprekken stellen we een persoonlijk behandelplan op. Samen gaan we aan de slag en geven we je handvatten om te stoppen met cannabis roken. 

 

Zelf stoppen met blowen

Wil je graag stoppen met blowen maar verzin je regelmatig excuses? Denk je ieder moment te kunnen stoppen, maar is het nooit het juiste tijdstip? Ben jij je wel bewust van de noodzaak om te stoppen maar blijf je dit uitstellen? Op een dag merk je dat je jezelf niet langer voor de gek kunt houden en zal je moeten toegeven dat je een probleem hebt. Die bewustwording is een belangrijke eerste stap.

 

Tips bij stoppen met blowen

Wist je dat wietgebruik als een katalysator werkt voor depressieve gevoelens? Hierdoor kun je je steeds slechter en somberder voelen, waardoor je het stoppen als lastiger kan ervaren. Toch is het wel mogelijk! Met onderstaande tips kun je zelf al een goede start maken:
 
 • Zoek afleiding
  Hoe meer jij jezelf kunt bezighouden met iets anders, hoe minder je gedachten afdwalen naar blowen. Stress en angstgevoelens zijn moeilijker te overwinnen wanneer je niets te doen hebt. 
 • Lichaamsbeweging
  Regelmatig bewegen vermindert stress en kan ook helpen om beter te slapen.
 • Ontspanning
  Probeer voor het slapen te ontspannen door een warm bad te nemen, te mediteren, yoga te doen of kalmerende thee te drinken.
 • Gezonde voeding
  Schakel over op gezonde voeding met minder vet. Vooral wanneer je last hebt van maag-darmklachten. Vermijd cafeïne. Daarnaast is het belangrijk om veel water te drinken. Tip: kauwgom kan je mond goed bezig houden!
 

Hulp bij het afkicken van wiet

Zet nu de eerste stap en maak een afspraak bij Connection SGGZ. Probeer niet te vervallen in de routine van afhaken en afzeggen van afspraken. Je mag altijd telefonisch contact opnemen, zodat we kunnen toelichten hoe wij de behandeling aanpakken. We vertellen je meer over de ambulante mogelijkheden, waarbij we je met een programma op maat helpen bij het oppakken van een leven zonder verslaving. Bel rechtstreeks met een van onze deskundige stafleden via 040-3035023.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika
"Ik had nooit gedacht dat ik professionele hulp nodig zou hebben om te stoppen met cannabis. Ik riep altijd dat ik prima zelf zou kunnen stoppen als ik dat zou willen. Maar het samen doen, dat maakte het toch een stuk makkelijker." 

Advies nodig?

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan nu het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Stoppen met Blowen

Verslaafd of niet?
Wanneer je verslaafd bent aan blowen, ben je er fysiek en mentaal afhankelijk van geworden. Willen gebruiken, is langzaam veranderd in moeten gebruiken. Je bent de controle over je gebruik verloren en dit gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten. Het lukt je dus ook niet meer om te stoppen. Je verzint steeds meer smoesjes om het blowen te verbergen. En je ervaart steeds vaker problemen door het blowen. Herkenbaar?

Vraag hulp
Als je dit ervaart, vraag dan zo snel mogelijk hulp bij je verslaving. Zet de eerste stap en deel je verhaal. Bel: 040 303 5023 en ons team staat voor je klaar.

Professionele hulp
Door het delen van je verhaal en het accepteren van hulp kun je stoppen met blowen. Wanneer je dit doet, erken je dat er een probleem is en kun je vervolgens de juiste stappen zetten naar een leven zonder verslaving. Zo horen bij stoppen met blowen vaak ontwenningsverschijnselen, zoals misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en gebrek aan eetlust. Connection SGGZ kan je helpen om hier doorheen te komen.

Deel je verhaal
Samen met ons team ga je kijken waarom je zoveel blowed. Heb je misschien last van onderliggende problematiek? In een intake bespreken we jouw situatie. Vervolgens kunnen we je stap voor stap begeleiden naar een leven zonder blowen. Bel: 040 303 5023 en maak een afspraak voor een intake.

Verschillende factoren

 • ​​​​​​​fysieke afhankelijkheid
 • ontwenningsverschijnselen 
 • psychologische afhankelijkheid
 • gewoontevorming
 • sociale druk
 • gebrek aan ondersteuning

Professionele hulp
Het is belangrijk om te begrijpen dat stoppen met blowen voor iedereen anders is en dat het een persoonlijk proces is. Het vraagt tijd, inzet, doorzettingsvermogen en de juiste ondersteuning om succesvol te stoppen met blowen. Connection SGGZ kan jou de begeleiding en steun geven, die je nodig hebt als je duurzaam wilt stoppen met blowen. Bel: 040 303 5023 en ons team staat voor je klaar.

Uitdagingen
Wanneer je stopt met blowen krijg je vaak te maken met:

 • ontwenningsverschijnselen
 • emotionele uitdagingen
 • cravings en verleidingen
 • veranderingen in je sociale omgeving
 • verveling en tijdsbesteding

Meer voordelen wanneer je stopt 
Het is belangrijk om te erkennen dat deze nadelen en uitdagingen er kunnen zijn. Maar dat ze vaak van voorbijgaande aard zijn en kunnen worden aangepakt met onze professionele begeleiding. Maak jij je zorgen over jouw cannabisgebruik? Wil je stoppen? Bel met ons team en deel je verhaal. Connections SGGZ is er voor jou.

Persoonlijk
In een intake kijken we samen naar jouw situatie en welke begeleiding jij nodig hebt. Op basis hiervan stellen we een persoonlijk behandelplan op. De tijd die je nodig hebt om duurzaam te herstellen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals jouw mate van verslaving, eventuele onderliggende problematiek en lichamelijke gezondheid. 

Vragen
Wil je weten wat jij mag verwachten als je wilt stoppen met blowen? Neem dan contact op met ons team. Zij luisteren naar je verhaal en kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt. Bel: 040 303 5023.