Wil jij stoppen met blowen?

Wil jij stoppen met blowen?

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning

Wil jij stoppen met blowen?

Even een jointje roken om te ontspannen. Of samen met je vrienden blowen in het weekend, omdat jullie dat altijd doen voor het uitgaan. Het roken van wiet lijkt zo onschuldig. Toch zul je merken dat wanneer je wil stoppen met blowen, dit alles behalve eenvoudig is. Zeker wanneer blowen een ‘normale’ dagelijkse bezigheid voor je is, bijna net zo normaal als ontbijten of tv-kijken. Pas als je probeert om er helemaal mee te stoppen, ontdek je hoe afhankelijk je er eigenlijk van bent geworden. 
 

Ontwenningsverschijnselen

Een leven zonder blowen is wel degelijk mogelijk én bovendien: het voelt geweldig! Misschien breng je nu wel hele dagen door in een donkere woonkamer of in bed, met Netflixen en jointjes roken. Je voelt je steeds slechter en somberder. Wist je dat wietgebruik als een katalysator werkt voor depressieve gevoelens? Stoppen met blowen gaat vaak samen met ontwenningsverschijnselen zoals misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en gebrek aan eetlust. Meld je aan bij Connection SGGZ en wij helpen je om hier doorheen te komen. Tijdens de behandeling kijken we naar je individuele behoeften en eventuele achterliggende problematiek. Waarom blow je eigenlijk? In hoeverre bepaalt het jouw leven? Aan de hand van onze gesprekken stellen we een persoonlijk behandelplan op. Samen gaan we aan de slag en geven we je handvatten om te stoppen met blowen. 
 

Afkicken van Cannabis

Steeds meer cannabisverslaafden melden zich bij Connection SGGZ omdat ze willen stoppen met blowen. We bieden gerichte afkickprogramma’s voor deze en andere verslavingen. Tijdens een intake vertel je ons jouw verhaal en bespreken we de achtergrond van je verslaving. Die kan zijn voortgekomen uit aangeboren gedrag, levensomstandigheden of andere onderliggende problematiek. Lijkt stoppen met blowen je een onmogelijke opgave? Dan is het goed om te weten dat je de professionele hulp van Connection SGGZ Verslavingszorg kunt inschakelen. Onze ervaren en hooggekwalificeerde behandelstaf helpt je bij het afkicken van je verslaving.
 

Stoppen met blowen

Wil je graag stoppen met blowen maar verzin je regelmatig excuses? Denk je ieder moment te kunnen stoppen, maar is het nooit het juiste tijdstip? Ben jij je wel bewust van de noodzaak om te stoppen maar blijf je dit uitstellen? Op een dag merk je dat je jezelf niet langer voor de gek kunt houden en zal je moeten toegeven dat je een probleem hebt. Die bewustwording is een belangrijke eerste stap. 
 

Tips bij stoppen met blowen

 • Afleiding, afleiding, afleiding! Hoe meer jij jezelf kunt bezighouden met iets anders, hoe minder je gedachten afdwalen naar blowen. Stress en angstgevoelens zijn moeilijker te overwinnen wanneer je niets te doen hebt. 
 • Lichaamsbeweging vermindert stress en kan ook helpen om beter te slapen.
 • Ontspanning voor het slapen. Denk hierbij aan een warm bad, meditatie, yoga of kalmerende thee.
 • Schakel over op gezonde voeding met weinig vet. Vooral wanneer je last hebt van maag-darmklachten. Vermijd cafeïne. Daarnaast is het belangrijk om veel water te drinken. Tip: kauwgom kan je mond goed bezig houden!
 

Weer genieten van het leven

Hak jij de knoop door en ga je stoppen met wiet roken? Zodat je weer vol in het leven staat en kunt genieten? Bedenk je welke voordelen stoppen met blowen allemaal kan opleveren!
 
 • Je krijgt minder last van psychische problemen, zoals somberheid en angst.
 • Eventuele slaapproblemen worden na verloop van tijd minder.
 • Gezondheid, conditie en concentratievermogen verbeteren.
 • Je prestaties op werk of school worden weer zoals vanouds.
 • Je kunt je geld weer spenderen aan andere zaken of zelfs geld overhouden.
 
Zet nu de eerste stap en maak een afspraak bij Connection SGGZ. Probeer niet te vervallen in de routine van afhaken en afzeggen van afspraken. Je mag altijd telefonisch contact opnemen, zodat we kunnen toelichten hoe wij de behandeling aanpakken. We vertellen je meer over de ambulante mogelijkheden, waarbij we je met een programma op maat helpen bij het oppakken van een leven zonder verslaving. Bel rechtstreeks met een van onze deskundige stafleden via 040-3035023.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage voor behandeling
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland & Zuid Afrika
"Ik had nooit gedacht dat ik professionele hulp nodig zou hebben om te stoppen met cannabis. Ik riep altijd dat ik prima zelf zou kunnen stoppen als ik dat zou willen. Maar het samen doen, dat maakte het toch een stuk makkelijker." 

Advies nodig?

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan nu het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Stoppen met Blowen


Verslaafd of niet?
Niet iedereen die drugs gebruikt of vaak blowed, is direct verslaafd. Je spreekt pas van verslaving als er sprake is van een toestand waarin je fysiek en mentaal afhankelijk bent van een middel of van een gewoonte. Je verliest als gebruiker de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten.

Vraag hulp
Als je dit ervaart, vraag dan zo snel mogelijk hulp bij je verslaving aan je huisarts, familie, vrienden of bel met een van de gespecialiseerde medewerkers van Connection SGGZ: 040-3035023.

Stoppen met blowen
Breng jij regelmatig al blowend het weekend door en ben je daar helemaal klaar mee? Het roken van wiet lijkt namelijk onschuldig, maar als je wilt stoppen met wiet, dan kan dit flink tegenvallen. Pas als je probeert om er helemaal mee te stoppen, ontdek je hoe afhankelijk je er eigenlijk van bent geworden.

Connection SGGZ helpt
Stoppen met blowen gaat vaak samen met ontwenningsverschijnselen, zoals misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en gebrek aan eetlust. Meld je aan bij Connection SGGZ en wij helpen je om hier doorheen te komen.

Controle verliezen
Niemand kiest er zelf voor om verslaafd te raken aan wiet. Het gebruik begint vaak onschuldig, maar onbewust kan iemand al snel verslaafd raken en de controle verliezen. Wanneer er sprake is van een periode waarin structureel wordt geblowd, dan is de kans groot dat iemand afhankelijk is geworden.

Oorzaken verslaving
Er zijn verschillende oorzaken waarom iemand verslaafd kan raken. Persoonlijke en medische oorzaken kunnen een rol spelen, net als invloed van de omgeving en erfelijkheid. Soms spelen andere onderliggende factoren een rol.

Behandeling
Tijdens de behandeling bij Connection SGGZ kijken onze specialisten verder dan alleen je verslaving en nemen zij ook deze oorzaken mee in het behandelprogramma.