Afkickkliniek
check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZi-Vergunning
 
 
 
 
 
"In onze gespecialiseerde afkickklinieken bieden wij onze cliënten een behandeling met focus op onderliggende problematiek"
 

Afkickkliniek in Eindhoven, Meerlo en Zuid-Afrika

Connection SGGZ beschikt over afkickklinieken in Nederland en in Zuid-Afrika. Na een uitgebreid intakegesprek, bespreken we samen waar de behandeling zal gaan plaatsvinden. Het is afhankelijk van de verslavingsproblematiek of de behandeling ambulant of klinisch is. Een behandeling op een locatie die ver verwijderd is van familie, (foute) vrienden en de vaste routine, kan vaak een doorbraak betekenen bij het afkicken. Maar soms past een ambulante aanpak beter. De behandelaar die het intakegesprek afneemt, geeft een advies op maat waarbij de slagingskans van een leven zonder verslaving het hoogste is.

Betrokken aanpak

Misschien heb je geen idee wat je van een behandeling kunt verwachten of kun je je geen voorstelling maken van hoe het eraan toegaat in een afkickkliniek. Ga ervan uit dat wij er zijn om jou te helpen van je verslaving af te komen. En dat wij dit op een zeer betrokken en professionele manier aanpakken. Het vertrouwen in jezelf dat dit ook echt gaat lukken, groeit in de loop van de behandeling. Met twee klinieken, een voor ambulante en een voor klinische behandeling, kunnen we de ondersteuning bieden die het beste bij jou past.

Verantwoord stoppen met drugs

Een drugsverslaving kan heel hardnekkig zijn. Om op een verantwoorde manier te stoppen met het gebruik, biedt Connection SGGZ professionele begeleiding. Afkicken van drugs doe je niet zomaar, het is een lastig proces omdat het afkicken voor lichamelijke en psychische klachten zorgt. Geestelijk afkicken wordt vaak onderschat omdat het veel langer duurt dan eventuele lichamelijke ontwenning. En de lichamelijke afkickverschijnselen kunnen heel heftig zijn en bij sommige drugs zelfs gevaarlijk. Vandaar dat in je eentje afkicken wordt afgeraden. Connection SGGZ is een gerenommeerd afkickkliniek voor drugs; ons deskundig en betrokken team helpt je erdoorheen.

Verantwoord stoppen met Alcohol

Heb je problemen met alcoholverslaving en zoek je hulp? Dan nodigen we je graag uit voor een persoonlijke intake bij onze afkickkliniek voor alcohol in Eindhoven. Naar aanleiding van ons gesprek wordt er gekeken naar hoe we jou het beste kunnen ondersteunen bij het stoppen met drinken. Soms is ambulante begeleiding niet toereikend, ook niet met voldoende hulp vanuit je directe omgeving. Dan is er de mogelijkheid om een klinisch traject te volgen in de afkickkliniek voor alcohol in Zuid-Afrika of in Meerlo in Nederland. Daar is dag en nacht zorg aanwezig. Zo vechten we samen voor een leven zonder alcohol. Een leven waarin je mentaal en fysiek weer het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan!

Afkickkliniek kosten worden vergoed

Als je eenmaal besloten hebt om je te laten behandelen, ben je vast benieuwd naar de afkickkliniek kosten. Gelukkig is in Nederland iedereen verzekerd voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg, waardoor de afkickkliniek kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar. Bovendien zien wij dagelijks in de praktijk hoe noodzakelijk professionele hulp bij verslaving is. We vinden dan ook dat iedereen recht heeft op gezondheidszorg bij het overwinnen van een verslaving. Daarom vragen we geen eigen bijdrage. Als er wordt gekozen voor een klinische behandeling in Zuid-Afrika, dan zijn de afkickkliniek kosten beperkt tot het betalen van een vliegticket.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage voor behandeling
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland & Zuid Afrika

Heb je hulp nodig?

Neem Contact Op

Heb je hulp nodig?

Aarzel dan niet en vul onderstaand formulier in. Een van onze gespecialiseerde medewerkers neemt snel contact met je op!

Contactformulier

Naam: is verplicht.
Woonplaats: is verplicht.
Telefoonnummer: is verplicht.
Bericht: is verplicht.

Veelgestelde vragen over de Afkickkliniek

In een afkickkliniek worden personen met een verslaving geholpen bij het afkicken en hun leven zonder verslaving weer op te pakken. De eerste stap in de afkickkliniek van Connection SGGZ is het intakegesprek. Dan leren we elkaar kennen en bekijken we de mate van verslaving en hoe we jou het beste kunnen helpen. Vervolgens wordt er de keuze gemaakt tussen een ambulant traject in de afkickkliniek in Eindhoven of een klinische behandeling in Zuid-Afrika. Bij een milde vorm van verslaving zal ons behandeladvies waarschijnlijk een ambulante behandeling zijn waarbij je gewoon thuis kunt blijven wonen. Mocht er een intensievere behandeling noodzakelijk zijn, dan bieden wij die mogelijkheid in onze kliniek in Zuid-Afrika. Inhoudelijk bestaat de behandeling uit wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethodes en het 12 stappen model. Bovendien beperkt onze afkickkliniek zich niet alleen tot het aanpakken van de verslaving. We besteden ook veel aandacht aan het aanpassen van het gedrag en de manier van denken, het benoemen en het verhelpen van de onderliggende problematiek en het aanpakken van de bijkomende problemen van de verslaving. Neem contact op als je meer over Connection SGGZ wilt weten.

De duur van een behandeling is altijd afhankelijk van het behandeladvies. Over het algemeen kun je aanhouden dat een klinische opname in Zuid-Afrika 9 weken duurt. Het ambulante traject in Eindhoven bestaat uit individuele sessies en kan aangevuld worden met groepstherapie. Deze sessies vinden minimaal één keer per week plaats en de duur van het traject wordt op jouw behoefte afgestemd.

Bij Connection SGGZ Verslavingszorg kun je terecht voor behandeling van de volgende verslavingen:

 • Alcoholverslaving

 • Drugsverslaving

 • Cocaïneverslaving

 • Cannabisverslaving

 • Speedverslaving

 • Ketamineverslaving

 • MDMA-verslaving

 • Medicijnverslaving

 • Gokverslaving

 • Gameverslaving

Al onze behandelingen worden vergoed.

Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZi vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling. Het enige dat wij vragen van onze cliënten is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met een volledige inzet.

Als er sprake is van een milde vorm van verslaving, dan zal ons behandeladvies hoogstwaarschijnlijk een ambulante behandeling zijn. Hierdoor kan je gewoon thuis blijven wonen en blijven werken zodat je dagelijkse leven minimaal verstoord wordt. De ambulante behandeling zal altijd plaatsvinden op onze locatie in het centrum van Eindhoven. Tijdens de ambulante behandeling krijg je een persoonlijke behandelaar toegewezen. Iemand die goed aansluit bij jou persoonlijkheid en behoeftes. Het ambulante traject bestaat uit individuele sessies en kan aangevuld worden met groepstherapie. Deze sessies vinden minimaal één keer per week plaats.

 Houd er wel rekening mee dat de ambulante behandeling niet voor iedereen geschikt is. Om in aanmerking te komen voor een ambulante behandeling moet er namelijk wel sprake zijn van een goede thuissituatie en een zekere mate van zelfredzaamheid.

Wanneer tijdens de intake blijkt dat een klinische behandeling het best passende traject is, dan bieden we deze mogelijkheid in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. De verslavingskliniek is gelegen op een inspirerende locatie waar je je volledig kan focussen op je behandeling. 

Wanneer er sprake is van een ernstige afhankelijkheid van alcohol, een middel of gedraging waardoor iemand in het dagelijks leven niet meer goed kan functioneren, adviseren wij altijd een klinische opname. Ook kan het zo zijn dat er sprake is van een combinatie van problemen waardoor het niet of nauwelijks meer mogelijk is om te stoppen terwijl je thuis blijft wonen. Na de klinische behandeling gaan we ambulant verder zodat er altijd een passend nazorgtraject is. Een opname in Zuid-Afrika duurt gemiddeld 9 weken. Je volgt een intensief behandeltraject bestaande uit groeps- en individuele therapie.

In de kliniek in Eindhoven behandelen we cliënten in een ambulant traject, in Zuid-Afrika gaat het om een klinische behandeling van doorgaans 9 weken.
De intake vindt altijd plaats in onze kliniek in Eindhoven. Alleen op die manier kunnen wij een gefundeerd advies geven of behandeling in Eindhoven of juist in Zuid-Afrika aan te bevelen is.
Als tijdens je intake bij Connection SGGZ blijkt dat een klinische behandeling het best passende traject is, dan bieden we deze mogelijkheid in onze kliniek Rustenburg in Zuid-Afrika. De verslavingskliniek is gelegen op een inspirerende locatie waar je je volledig kan focussen op je behandeling. Met uitzicht op de bergen van Zuid-Afrika is dit de perfecte plek om op een gezonde manier weer zin in het leven te krijgen. Door de andere omgeving, krijg je de kans om de processen die je verslaving in stand houden, helemaal om te gooien. Met behulp van de behandelingen onder professionele begeleiding van ons team, zet je weer de eerste stappen richting een leven zonder verslaving.