Afkickkliniek

"In onze gespecialiseerde afkickklinieken bieden wij onze cliënten een behandeling met focus op onderliggende problematiek."
 
Afkickkliniek

Afkickkliniek in Nederland en Zuid-Afrika

Wij beschikken over afkickklinieken in Nederland en in Zuid-Afrika. Na een uitgebreid intakegesprek, bespreken we met jou in welke afkickkliniek de behandeling zal gaan plaatsvinden. Het is afhankelijk van de verslavingsproblematiek of de behandeling ambulant of klinisch is. Een behandeling op een locatie die ver verwijderd is van familie, (foute) vrienden en de vaste routine, kan vaak een doorbraak betekenen bij het afkicken. Maar soms past een ambulante aanpak beter. De behandelaar die het intakegesprek afneemt, geeft je een advies op maat waarbij de slagingskans van een leven zonder verslaving het hoogste is.

Onze aanpak is afgestemd op jou

Misschien heb je geen idee wat je van een behandeling kunt verwachten of kun je je geen voorstelling maken van hoe het eraan toegaat in een afkickkliniek. Daarom gaat ons team van professionals en ervaringsdeskundigen je vanaf ons eerste contactmoment stap voor stap begeleiden naar een leven zonder verslaving. Je gaat ervaren dat het terugwinnen van het vertrouwen in jezelf met iedere stap groeit. In onze klinieken voor ambulante en klinische behandelingen gaan wij je ondersteunen tot je het weer zelf kan.

Verantwoord stoppen met drugs

Een drugsverslaving kan heel hardnekkig zijn. Om op een verantwoorde manier te stoppen met het gebruik, biedt Connection SGGZ professionele begeleiding. Afkicken van drugs doe je niet zomaar, het is een lastig proces omdat het afkicken voor lichamelijke en psychische klachten zorgt. Geestelijk afkicken wordt vaak onderschat omdat het veel langer duurt dan eventuele lichamelijke ontwenning. De lichamelijke afkickverschijnselen kunnen heel heftig zijn en bij sommige drugs zelfs gevaarlijk. Vandaar dat in je eentje afkicken wordt afgeraden. Connection SGGZ is een gerenommeerde GGZ kliniek voor behandeling van drugsverslaving, alcoholisme en game-, internet en social media verslaving; ons deskundig en betrokken team helpt je erdoorheen.

Verantwoord stoppen met alcohol

Heb je problemen met alcoholverslaving en zoek je hulp? Dan nodigen we je uit een afspraak te maken voor een persoonlijke intake. Naar aanleiding van ons gesprek wordt er gekeken naar hoe we jou het beste kunnen ondersteunen bij het stoppen met drinken. Soms is ambulante begeleiding niet toereikend, ook niet met voldoende hulp vanuit je directe omgeving. Dan is er de mogelijkheid om een klinisch traject te volgen in de afkickkliniek voor alcohol in Zuid-Afrika of in Meerlo in Nederland. Daar is dag en nacht zorg aanwezig. Zo vechten we samen voor een leven zonder alcohol. Een leven waarin je mentaal en fysiek weer het gevoel hebt dat je de hele wereld aan kan!

Afkickkliniek kosten worden vergoed

Als je eenmaal besloten hebt om je te laten behandelen, ben je vast benieuwd naar de afkickkliniek kosten. Gelukkig is in Nederland iedereen verzekerd voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg, waardoor de alle kosten worden vergoed door je zorgverzekeraar. Bovendien zien wij dagelijks in de praktijk hoe noodzakelijk professionele hulp bij verslaving is. We vinden dan ook dat iedereen recht heeft op gezondheidszorg bij het overwinnen van een verslaving. Daarom vragen we geen eigen bijdrage voor de behandeling. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn de comfortkosten voor het verblijf en de ticketkosten naar Zuid-Afrika. Als jij wil stoppen gaan wij je helpen! Zet vandaag nog de eerste stap en neem contact met ons op.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage voor behandeling
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Neem contact op

"De dagbehandelingskliniek in Eindhoven zit in het centrum. Daar kom ik normaal om naar het cafe te gaan en een borrel te drinken. Nu heb ik hier de eerste stap gezet naar een leven zonder alcohol. Ik ben op een discrete en vertrouwde manier vanaf dag één geholpen door professionals en ervaringsdeskundigen."

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over de Afkickkliniek


Klinische opname
De duur van een behandeling is altijd afhankelijk van het behandeladvies. Over het algemeen kun je aanhouden dat een klinische opname in Zuid-Afrika 7 weken duurt, in onze kliniek Kortenbos duurt een opname 6 tot 10 weken.

Ambulant traject
Het ambulante traject in Eindhoven bestaat uit individuele sessies en kan aangevuld worden met groepstherapie. Deze sessies vinden minimaal één keer per week plaats en de duur van het traject wordt op jouw behoefte afgestemd.


Bij Connection SGGZ Verslavingszorg kun je terecht voor behandeling van de volgende verslavingen:

 • Alcoholverslaving
 • Drugsverslaving
 • Cocaïneverslaving
 • Cannabisverslaving
 • Speedverslaving
 • Ketamineverslaving
 • MDMA-verslaving
 • Medicijnverslaving
 • Gokverslaving
 • Designerdrugsverslaving
 • Gameverslaving

Al onze behandelingen worden vergoed
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling.

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticket- en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen. Het enige wat wij verder vragen van jou is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met jouw volledige inzet.


Ambulant
Als er sprake is van een milde vorm van verslaving, dan zal ons behandeladvies hoogstwaarschijnlijk een ambulante behandeling zijn. Hierdoor kan je gewoon thuis blijven wonen en blijven werken zodat je dagelijkse leven minimaal verstoord wordt.

Locatie
De ambulante behandeling zal altijd plaatsvinden op onze locatie in het centrum van Eindhoven. Tijdens de ambulante behandeling krijg je een persoonlijke behandelaar toegewezen. Iemand die goed aansluit bij jouw persoonlijkheid en behoeftes. Het ambulante traject bestaat uit individuele sessies en kan aangevuld worden met groepstherapie. Deze sessies vinden minimaal één keer per week plaats.

Zelfredzaamheid
Houd er wel rekening mee dat de ambulante behandeling niet voor iedereen geschikt is. Om in aanmerking te komen voor een ambulante behandeling moet er namelijk wel sprake zijn van een goede thuissituatie en een zekere mate van zelfredzaamheid.


Klinische behandeling
Wanneer tijdens de intake blijkt dat een klinische behandeling het best passende traject is, dan bieden we deze mogelijkheid in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. De verslavingskliniek is gelegen op een inspirerende locatie waar je je volledig kan focussen op je behandeling. 

Ernstige afhankelijkheid
Wanneer er sprake is van een ernstige afhankelijkheid van alcohol, een middel of gedraging waardoor iemand in het dagelijks leven niet meer goed kan functioneren, adviseren wij altijd een klinische opname. Ook kan het zo zijn dat er sprake is van een combinatie van problemen waardoor het niet of nauwelijks meer mogelijk is om te stoppen terwijl je thuis blijft wonen.

Ambulant vervolg
Na de klinische behandeling gaan we ambulant verder zodat er altijd een passend nazorgtraject is. Een opname in Zuid-Afrika duurt gemiddeld 7 weken. Een opname in Kortenbos duurt 6 tot 10 weken. Je volgt een intensief behandeltraject bestaande uit groeps- en individuele therapie.


Ambulant en klinisch traject
In de kliniek in Eindhoven behandelen we cliënten in een ambulant traject, in Zuid-Afrika gaat het om een klinische behandeling van doorgaans 7 weken. In kliniek Kortenbos duurt een klinische behandeling 6 tot 10 weken.

Locatie intakes

De intake vindt plaats in onze kliniek in Eindhoven of kliniek in Meerlo. Alleen op die manier kunnen wij een gefundeerd advies geven of behandeling in Nederland of juist in Zuid-Afrika aan te bevelen is. 

Passend traject
Als tijdens je intake bij Connection SGGZ blijkt dat een klinische behandeling het best passende traject is, dan bieden we deze mogelijkheid in onze kliniek in Zuid-Afrika. De verslavingskliniek is gelegen op een inspirerende locatie waar je je volledig kan focussen op je behandeling. 

Andere omgeving
Door de andere omgeving, krijg je de kans om de processen die je verslaving in stand houden, helemaal om te gooien. Met behulp van de behandelingen onder professionele begeleiding van ons team, zet je weer de eerste stappen richting een leven zonder verslaving.

Hulp bij afkicken
In een afkickkliniek worden personen met een verslaving geholpen bij het afkicken en hun leven zonder verslaving weer op te pakken.

Behandelmethodes
Inhoudelijk bestaat de behandeling uit wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethodes. Bovendien beperkt Connection SGGZ zich niet alleen tot het aanpakken van de verslaving. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het aanpassen van het gedrag en de manier van denken, het benoemen en het verhelpen van de onderliggende problematiek en het aanpakken van de bijkomende problemen van de verslaving.

Neem contact op als je meer over een behandeling bij Connection SGGZ wilt weten.