
Afkickkliniek
Afkickkliniek in Eindhoven, Meerlo en Zuid-Afrika
Betrokken aanpak
Verantwoord stoppen met drugs
Verantwoord stoppen met alcohol
Afkickkliniek kosten worden vergoed
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Geen eigen bijdrage voor behandeling
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Een uitstekend familieprogramma
- In Nederland & Zuid Afrika
Heb je hulp nodig?
Neem Contact OpHeb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
Veelgestelde vragen over de Afkickkliniek
Inhoudelijk bestaat de behandeling uit wetenschappelijk bewezen effectieve behandelmethodes. Bovendien beperkt Connection SGGZ zich niet alleen tot het aanpakken van de verslaving. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het aanpassen van het gedrag en de manier van denken, het benoemen en het verhelpen van de onderliggende problematiek en het aanpakken van de bijkomende problemen van de verslaving.
Neem contact op als je meer over een behandeling bij Connection SGGZ wilt weten.
De duur van een behandeling is altijd afhankelijk van het behandeladvies. Over het algemeen kun je aanhouden dat een klinische opname in Zuid-Afrika 9 weken duurt. Het ambulante traject in Eindhoven bestaat uit individuele sessies en kan aangevuld worden met groepstherapie. Deze sessies vinden minimaal één keer per week plaats en de duur van het traject wordt op jouw behoefte afgestemd.
Bij Connection SGGZ Verslavingszorg kun je terecht voor behandeling van de volgende verslavingen:
-
Alcoholverslaving
-
Drugsverslaving
-
Cocaïneverslaving
-
Cannabisverslaving
-
Speedverslaving
-
Ketamineverslaving
-
MDMA-verslaving
-
Medicijnverslaving
-
Gokverslaving
-
Gameverslaving
Al onze behandelingen worden vergoed.
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZi vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling. Het enige dat wij vragen van onze cliënten is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met een volledige inzet.
Als er sprake is van een milde vorm van verslaving, dan zal ons behandeladvies hoogstwaarschijnlijk een ambulante behandeling zijn. Hierdoor kan je gewoon thuis blijven wonen en blijven werken zodat je dagelijkse leven minimaal verstoord wordt. De ambulante behandeling zal altijd plaatsvinden op onze locatie in het centrum van Eindhoven. Tijdens de ambulante behandeling krijg je een persoonlijke behandelaar toegewezen. Iemand die goed aansluit bij jou persoonlijkheid en behoeftes. Het ambulante traject bestaat uit individuele sessies en kan aangevuld worden met groepstherapie. Deze sessies vinden minimaal één keer per week plaats.
Houd er wel rekening mee dat de ambulante behandeling niet voor iedereen geschikt is. Om in aanmerking te komen voor een ambulante behandeling moet er namelijk wel sprake zijn van een goede thuissituatie en een zekere mate van zelfredzaamheid.
Wanneer tijdens de intake blijkt dat een klinische behandeling het best passende traject is, dan bieden we deze mogelijkheid in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. De verslavingskliniek is gelegen op een inspirerende locatie waar je je volledig kan focussen op je behandeling.
Wanneer er sprake is van een ernstige afhankelijkheid van alcohol, een middel of gedraging waardoor iemand in het dagelijks leven niet meer goed kan functioneren, adviseren wij altijd een klinische opname. Ook kan het zo zijn dat er sprake is van een combinatie van problemen waardoor het niet of nauwelijks meer mogelijk is om te stoppen terwijl je thuis blijft wonen. Na de klinische behandeling gaan we ambulant verder zodat er altijd een passend nazorgtraject is. Een opname in Zuid-Afrika duurt gemiddeld 9 weken. Je volgt een intensief behandeltraject bestaande uit groeps- en individuele therapie.