Levensgevaarlijke vloeibare MDMA

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Levensgevaarlijke vloeibare MDMA

Vloeibare MDMA

Het Trimbos-instituut waarschuwt voor levensgevaarlijke vloeibare MDMA die is ingeleverd bij diverse testlocaties. Uit de analyse van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) blijkt dat het gaat om vloeistoffen die bijna helemaal uit pure MDMA bestaan. Wanneer je deze oranje tot lichtbruine vloeistof inneemt, levert dit ernstige gezondheidsrisico’s op. MDMA in pilvorm is al schadelijk voor je lichaam en geest, maar deze pure, vloeibare variant is levensgevaarlijk omdat vitale lichaamsfuncties kunnen uitvallen. Heb jij hier vragen over? Stel ze aan ons team van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij kunnen jou de antwoorden geven die jij nu nodig hebt.

Neem nooit pure MDMA

Deze vloeibare variant van MDMA is opgedoken in Nederland, Duitsland en België en zorgt voor enorm veel schade aan je gezondheid. Eerder werd deze pure variant ook al aangetroffen in champagneflessen. Door de hoge concentratie van methyleendioxymethamfetamine breng jij jezelf in een onnodig levensbedreigende situatie. Want zelfs een klein beetje kan al zorgen voor een dermate heftige reactie, waarbij direct 112 ingeschakeld moet worden om de stof uit je lichaam te laten verwijderen. Dat is schrikken wanneer je verwacht dat het je juist een heel goed gevoel zou geven. Daarom is er een Red Alert afgegeven door het Trimbos-instituut, waarin wordt gewaarschuwd om nooit pure MDMA in te nemen.

Heftige effecten en risico’s die je niet verwacht

MDMA is de werkzame stof in XTC-pillen en wordt ook gebruikt in poedervorm. Het is een stimulerend middel, waardoor jij je energiek, blij en gelukzalig kunt gaan voelen. Daarom is het populair onder een steeds jongere, groeiende groep gebruikers. Wanneer je een hoge dosering pure MDMA gebruikt, kan dit zorgen voor oververhitting. Hierdoor kunnen je lever, nieren en hart niet meer goed werken en er zelfs mee stoppen wat kan leiden tot de dood. Het doseren van de pure MDMA-vloeistof is erg lastig. Dit maakt het gebruik extra gevaarlijk. Je kunt namelijk nooit weten hoe sterk de vloeistof is die je inneemt.  

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Wat kan ik doen?

Naast het acute gevaar op je gezondheid loop je ook de kans op het ontwikkelen van een verslaving. MDMA is namelijk een chemisch middel met zeer verslavende bestanddelen, waar je compleet afhankelijk van kunt worden. Wanneer je steeds vaker ervaart dat een feestje zonder MDMA niet meer leuk is of wanneer het je niet meer lukt om te stoppen met gebruiken, dan is het tijd om hulp vragen. Vaak is het lastig om alleen de neerwaartse spiraal van een verslaving te doorbreken. Tijdens een behandeling in onze afkickkliniek kunnen wij jou de begeleiding geven die je nodig hebt om duurzaam te herstellen. Hierin sta jij altijd centraal.

De eerste stap zetten naar een leven zonder drugs

Schaamte en ontkenning kunnen ervoor zorgen dat jij geen hulp vraagt. Wij raden je aan om dit toch te doen, zodat jij de controle weer terugkrijgt in jouw leven. Tijdens een intake kunnen we samen jouw situatie bespreken en bepalen hoe wij jou de beste begeleiding kunnen geven die je nu nodig hebt. Wacht daarom niet en bel vandaag nog om een afspraak te maken als jij diep van binnen weet dat het zo niet langer verder kan. Bel: 040-2409078.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Vloeibare MDMA

Dosering
De pure MDMA-vloeistof is erg lastig te doseren. Dit maakt het extra gevaarlijk. Je kunt namelijk nooit met zekerheid weten hoe sterk de vloeibare MDMA is die je inneemt. 

Giftige vloeistof
De hoge concentratie methyleendioxymethamfetamine maakt vloeibare MDMA giftig en daarmee levensgevaarlijk. 

Heb jij nog meer vragen?
Dit kan zijn over MDMA of over andere drugs. Weet dan dat je deze kunt stellen aan ons team van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij luisteren naar jouw verhaal en kunnen jou de antwoorden geven die je nu nodig hebt. Bel: 040-2409078.

Giftig
In vloeibare MDMA zit methyleendioxymethamfetamine. Deze stof is in vloeibare vorm giftig en daarmee levensgevaarlijk. Zelfs een klein beetje kan al een levensbedreigende reactie geven, waarbij direct 112 ingeschakeld moet worden om de stof uit je lichaam te laten verwijderen.

Ontkenning en schaamte
Het is soms lastig om vast te stellen of je verslaafd bent aan MDMA. Wanneer ‘willen gebruiken’ is veranderd in ‘moeten gebruiken’ dan zien we dat iemand verslaafd is geraakt. Dit gebeurt vaak langzaam. Waarbij na een tijdje ontkenning en schaamte de overhand kunnen krijgen en hulp vragen onmogelijk lijkt. 

Connection SGGZ helpt
In onze afkickkliniek werken wij met ervaringsdeskundigen en professionals. Zij geven jou de begeleiding die je nodig hebt om duurzaam te herstellen van een verslaving. Ook kennen zij de weg die je gaat afleggen als je kiest voor een leven zonder drugs. Zij hebben respect voor het zetten van de moedige eerste stap: ik heb hulp nodig. Bel 040-2409078 en maak een afspraak voor een intake. 

Oranje tot lichtbruine vloeistof
Dit is de kleur van vloeibare MDMA. Deze vloeistof bestaat uit bijna pure MDMA en is daarmee uitermate giftig. Het doseren van deze vloeistof is lastig, waardoor je nooit zeker weet hoeveel je binnenkrijgt. Zo kan zelfs een kleine hoeveelheid ernstige schade aanbrengen aan je gezondheid en zelfs leiden tot de dood.

Twijfel
Daarom heeft het Trimbos-instituut een Red Alert afgegeven en waarschuwt om nooit vloeibare MDMA in te nemen. Heb jij het gevoel dat je niet meer zonder deze drugs kan en dat ermee stoppen onmogelijk lijkt? Deel je zorgen dan met ons team. Zij luisteren naar jouw verhaal en kunnen jou het advies geven dat je nu nodig hebt. Bel 040-2409078.