Kenmerken van een gokverslaving

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Kenmerken van een gokverslaving

Wat zijn kenmerken van een gokverslaving?

Een gokverslaving kan langzaam je leven insluipen. Wat begint als onschuldig een keertje gokken, kan uit de hand lopen en je leven compleet overnemen. Een aantal signalen waaraan je een gokverslaving kan herkennen zijn geldproblemen, liegen over je gokgedrag en erg gefrustreerd raken als je niet kunt gokken. Herken je deze kenmerken van gokverslaving? Neem dan contact op met ons team. Uit ervaring weten wij dat je verhaal delen de eerste stap is naar een leven zonder gokproblemen. 

 

Herkenbare symptomen van problematische gokkers 

We hebben mogelijke symptomen van een gokverslaving voor je op een rijtje gezet:

1. Dagelijks obsessief bezig zijn met gokken

Een van de eerste tekenen van een gokverslaving is dat je meer en vaker begint te gokken. Je gokt langer dan dat je had gepland, met als gevolg dat je dagelijkse routine in gevaar kan komen.  

2. Veranderingen in je gedrag

Je gaat je vaak anders gedragen dan voorheen. Zo kun je geïrriteerd of defensief reageren als iemand vraagt naar je gokgedrag. 

3. Geldproblemen

Je ervaart een gebrek aan geld en hebt schulden. Je leent geld van anderen en kunt dit vaak niet terugbetalen. Daarbij ontken je dat je financiële problemen hebt als gevolg van gokken.

4. Noodzaak om te blijven gokken

Je kan het gevoel hebben dat je moet blijven gokken om financiële problemen op te lossen. Je wilt verloren geld altijd terug winnen. 

5. Werk en sociale contacten verwaarlozen

Je kunt je steeds meer terugtrekken uit je sociale omgeving. Ook je werk kan er onder lijden.  Je interesseert je alleen nog maar in gokken. 

6. Liegen en ontkennen van gokgedrag

Je kunt beginnen met liegen over jouw gokgedrag, om zo jouw probleem te verbergen. Ook kun je jouw gokprobleem ontkennen en weigeren om hulp te zoeken. Je kunt jezelf wijsmaken dat jij jouw gokgedrag onder controle hebt en dat het probleem niet zo ernstig is als anderen denken.

7. Gokken gebruiken als uitvlucht voor andere problemen

Je hebt last van onderliggende problematiek. Door te gokken voel jij je goed en dit kan ervoor zorgen dat jij in een vicieuze cirkel belandt, waarbij je steeds meer gaat gokken om je goed te voelen. Vaak worden gokken en alcohol of gokken en cannabis dan ook gecombineerd, waardoor er nog meer problemen ontstaan. 

8. Stoppen met gokken lukt niet meer

Je hebt al meerdere pogingen gedaan om te stoppen met gokken. Maar dit lukt niet voor langere tijd. Je valt steeds terug in je oude gokpatroon.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Wanneer ben je gokverslaafd?

Of je een problematische gokker wordt, hangt af van biologische, sociale en psychologische factoren. Daarnaast kan de verleiding van altijd en overal online kunnen gokken een grote negatieve invloed hebben op jouw gokgedrag. Zo kun je langzaam de controle verliezen over jouw leven. Wanneer je dagelijks te maken krijgt met de problemen die bij een gokverslaving horen, zoals eenzaamheid en schaamte, dan kan het fijn zijn om je zorgen te delen. Connection SGGZ is er voor jou wanneer jij hier klaar voor bent.

 

Behandeling problematisch gokken

De hulp bij gokken die wij aanbieden is helemaal afgestemd op jou. In een intake bespreken we jouw situatie en mate van verslaving. Vervolgens maken we jouw behandelplan op maat. Door behandeling in onze kliniek in Eindhoven, Utrecht, Meerlo of Zuid-Afrika is herstellen van een gokverslaving wel degelijk mogelijk.

 

Durf hulp te vragen!

Gokverslaving is een ernstig probleem dat om professionele begeleiding vraagt. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder het gokgedrag waaraan je verslaafd was.  De eerste stap zetten, door toe te geven dat je een probleem hebt met gokken, is de moeilijkste. Alleen jij kunt deze eerste stap zetten. Wanneer jij hulp durft te vragen en wilt stoppen met gokken, dan zijn wij er voor jou. Bel met ons team en maak een afspraak voor een intake wanneer je te maken hebt met de kenmerken van een gokverslaving.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Contact opnemen
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Kenmerken van een Gokverslaving

Op een rijtje

 • geldproblemen
 • dagelijks obsessief bezig zijn met gokken
 • ontkennen van gokprobleem
 • geïrriteerd reageren op opmerkingen over gokgedrag
 • werk en sociale contacten verwaarlozen
 • stoppen met gokken lukt niet
 • verloren geld altijd terug willen winnen
 • gokken als uitvlucht gebruiken voor andere problemen

Herkenbaar
Herken jij bovenstaande symptomen bij jezelf of een dierbare? Deel dan je zorgen met ons team. Onze professionals en ervaringsdeskundigen weten als geen ander hoe je duurzaam kunt herstellen van een gokverslaving. Bel: 040 303 5023.

Ja
Als jij je aanmeldt voor hulp bij je gokverslaving, dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Omdat we bij Connection SGGZ gokverslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen hiervan, gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. 

Op maat gemaakte behandeling
De behandeling van een gokverslaving lijkt in veel opzichten op de behandeling van een middelenverslaving zoals drugsverslaving of alcoholverslaving. Wanneer jij je aanmeldt maken we een afspraak voor een intake. Op basis van jouw situatie stellen we vervolgens een behandeling op maat samen. 

Duurzaam herstel
Jij staat bij ons centraal en we bieden je alle begeleiding aan die jij nodig hebt om duurzaam te herstellen van jouw verslaving. Bel vandaag nog met 040 303 5023 en maak een afspraak voor een intake.

Empathie en begrip
De reden waarom je gokverslaafd wordt is persoonlijk. Omgaan met een dierbare die kenmerken heeft van een gokverslaving vraagt ook om een persoonlijke benadering. We geven je een aantal tips:

 • Benader het onderwerp met empathie en begrip. Laat je dierbare weten dat je er voor hen bent en dat je ze wilt helpen.
 • Moedig hen aan om professionele hulp te zoeken. Een professionele behandeling kan helpen bij het beheersen van de drang om te gokken en bij het ontwikkelen van gezondere manieren om met stress om te gaan.
 • Zorg voor een ondersteunende omgeving. Help je dierbare om gezondere manieren te vinden om hun tijd door te brengen en zorg voor een omgeving waarin ze niet worden blootgesteld aan gokken.
 • Moedig verantwoordelijk gokgedrag aan. Als je dierbare ervoor kiest om te gokken, probeer dan verantwoordelijk gokgedrag aan te moedigen, zoals het stellen van grenzen en het beperken van de tijd en het geld dat ze aan gokken besteden.
 • Zorg voor jezelf. Het kan moeilijk zijn om te zien dat een dierbare lijdt aan een verslaving. Zorg er daarom voor dat je ook voor jezelf zorgt en ondersteuning zoekt als dat nodig is.

Zorgen delen
Connection SGGZ is er ook voor jou als naaste. Deel daarom je zorgen met ons team. Zij kunnen je het advies geven dat je nodig hebt om goed om te gaan met de situatie waar jij je in bevindt. Bel: 040 303 5023.

Negatieve gevolgen
Gokverslaving kan verschillende negatieve gevolgen hebben, zowel op persoonlijk als op sociaal en financieel vlak. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 • financiële problemen
 • verlies van werk en inkomen
 • relatieproblemen
 • gezondheidsproblemen
 • juridische problemen

Deze laatste kan ontstaan omdat je als gevolg van diefstal, fraude of illegale activiteiten alles doet om aan geld te komen om te gokken.

Vraag hulp
De gevolgen van een gokverslaving kunnen ernstig zijn en hebben invloed op verschillende aspecten van je leven. Het is daarom belangrijk om professionele hulp te zoeken als je denkt dat jij of een dierbare een gokprobleem heeft. Bel: 040 303 5023.