FAQ / veelgestelde vragen

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
FAQ / veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Al onze behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar vanuit de verplichte basisverzekering. Wij vragen geen eigen bijdrage voor de behandeling.

Eigen risico
Als je bij ons in behandeling komt kan het zijn dat het eigen risico van minimaal €385,- in rekening wordt gebracht door je zorgverzekeraar. Ook vragen wij bij een klinische behandeling een borgsom van €350,- voor eventuele onvoorziene medische kosten die buiten onze behandeling vallen. Deze borg krijg je na de behandeling van ons terug, mits deze niet is aangesproken.
 

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticket- en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen. Het enige wat wij verder vragen van jou is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met jouw volledige inzet.

Wanneer de hoofdproblematiek een verslaving is en als jij gemotiveerd bent om te stoppen met je verslaving kom je in aanmerking voor een behandeling bij Connection SGGZ. Ook is het noodzakelijk dat je een verwijsbrief van de huisarts en je zorgpas meeneemt voor het intakegesprek, anders kan de intake helaas niet doorgaan.
Bij Connection SGGZ gelden geen lange wachtlijsten. Wij weten dat toegankelijkheid van zorg erg belangrijk is en daarom kan je bij ons altijd snel terecht voor een intakegesprek.
Een ambulante behandeling in Eindhoven bestaat uit gemiddeld 10 tot 15 individuele sessies. Dit kan in overleg variëren. Een klinische behandeling in Zuid-Afrika duurt gemiddeld 9 weken. Voor de nazorg kun je na de behandeling nog minimaal 9 weken rekenen op onze steun.
De motivatie van iemand om te stoppen met een verslaving is erg belangrijk. Wij kunnen geen verplichte opnames doen. Wel kunnen wij je ondersteunen en helpen om te komen tot een oplossing en de verslaafde te laten inzien dat een behandeling noodzakelijk is.
Wij bieden Specialistische Geestelijk Gezondheidszorg en specialiseren ons het behandelen van verslaving en onderliggende problematiek. Connection SGGZ is een eigen initiatief met een eigen identiteit en unieke werkwijze. Wij zijn geen onderdeel van de reguliere GGZ of andere verslavingszorginstellingen.
Wij adviseren je om je ziek te melden op je werk. Als jij het fijn vindt dan kunnen wij de werkgever bevestigen dat je ziekmelding terecht is. We kunnen dit natuurlijk ook geheim houden, die keuze ligt geheel bij jou.
Connection SGGZ verwijst hiervoor door naar de huisartsenpost of naar de eerste hulp. Wij beschikken niet over een eigen crisisdienst.
Op onze locatie in Eindhoven bieden wij ambulante zorg. Een klinische opname vindt altijd plaats in Zuid-Afrika of in Meerlo. Wel vindt het intakegesprek altijd plaats op onze locatie in Eindhoven.
Stel een vraag
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.