check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
 
 
 
 
 
Nazorg

Een passend nazorgtraject

Het volgen van een passend nazorgtraject na opname is essentieel om tot een duurzaam herstel te komen. Goede nazorg zorgt ervoor dat de overgang tussen de behandeling en je dagelijkse leven daarna soepeler verloopt en verkleint de kans op een terugval.

Tijdens intakefase

Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk te starten met het organiseren van nazorg, daarom zal hier tijdens het intakegesprek al met je over gesproken worden. Wat zou er nodig kunnen zijn aan zorg in opvolging van onze behandeling en wat is er nodig om dit te regelen? Kort na het intakegesprek zal een van onze nazorgcoördinatoren telefonisch contact met je opnemen om dit te bespreken. Eventueel kunnen we dan alvast zaken in gang zetten.

Tijdens opname

Tijdens jouw opname zullen onze nazorgcoördinatoren jou verder begeleiden en ondersteunen in het organiseren van nazorg. Dit doen zij door in overleg met jouw behandelaren contacten te leggen en onderhouden met onze netwerkpartners. Wij streven ernaar je direct vanuit opname in een nazorgtraject te laten instromen.

Landelijke netwerkpartners

Om jou zo goed mogelijk nazorg te bieden maakt Connection SGGZ gebruik van een landelijk netwerk van diverse partners:

  • safehouses
  • zorgaanbieders van ambulante behandeling en begeleiding in de verslavingszorg
  • GGZ-instellingen voor behandeling van onderliggende problematiek.

Vervolgtraject bij CACN Verslavingszorg

Woon je op reisafstand van Eindhoven of Utrecht, dan is het mogelijk om na afloop van jouw opname een vervolgtraject te volgen bij onze ketenpartner CACN Verslavingszorg. Hier kun je een deeltijdbehandeling volgen van twee dagen per week, met zowel groeps- als individuele therapie.

Safehouse

Een safehouse is een veilige woonplek voor mensen die een opname voor verslaving hebben gehad en die intensieve begeleiding nodig hebben. Je stroomt direct na je verblijf in de kliniek in een safehousetraject in en volgt een programma gericht op re-integratie.

Ambulante behandeling

Deze behandeling bestaat uit wekelijkse een-op-een gesprekken met een psycholoog en zijn gericht op de verslavingsproblematiek en meestal ook op onderliggende problematiek. De gesprekken worden soms gecombineerd met groepssessies (bijvoorbeeld één per week) en aanvullend online contact (eHealth).

Ambulante thuisbegeleiding

Tijdens een ambulant thuisbegeleidingstraject ontvang je individuele ondersteuning op diverse leefgebieden, zoals wonen, werken en financiën. De duur van dit traject wordt gebaseerd op jouw behoeftes. Je wordt ook begeleid bij het volgen van AA/NA meetings. De zorg vindt plaats bij jou thuis, met in sommige gevallen een periodiek groepscontact (voorlichting, thema’s, vaardigheidstrainingen, etc.).

Uiteraard krijg je tijdens de intake en daarna uitgebreide informatie, uitleg en begeleiding om voor jou het best passende nazorgtraject uit te stippelen.

Twijfel je?

Wij begrijpen dat het zetten van die eerste stap en toegeven dat het niet meer lukt om te stoppen, moeilijk is. Wij weten dat er kracht en moed voor nodig is om je verslaving bespreekbaar te maken en hulp te zoeken. Wij zijn dan ook meer dan bereid om jouw vragen te beantwoorden en je te informeren over onze mogelijkheden en werkwijze. Dus mocht je twijfels hebben, bel ons dan gerust: 040-3035023 of stuur een e-mail naar: info@connection-sggz.nl.

"De nazorg was onmisbaar voor mij. Toen ik het leven weer op moest pakken kwam er namelijk veel op me af. Het was fijn dat ik ook na de behandeling kon rekenen op de steun van Connection SGGZ."

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika
Contactformulier
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.