Speedverslaving en behandeling

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
 
Speedverslaving en behandeling

Speedverslaving

Speed is een andere benaming voor amfetamine. Ook wordt het middel doorgaans vaak pep genoemd. Speed is een chemisch middel dat in een laboratorium geproduceerd wordt. Het werkt stimulerend op de hersenen en spieren waardoor het iemand veel energie geeft. Na het gebruik van speed verhoogt de hartslag en verdwijnt de eetlust, ook onderdrukt het pijnprikkels en kunnen mensen dagenlang wakker blijven. Speed wordt dan ook vaak gebruikt als partydrug om langer door te kunnen gaan. In de meeste gevallen wordt speed gesnoven in een witte poedervorm, maar het kan ook geslikt of ingespoten worden. Speed is zowel geestelijk als lichamelijk erg schadelijk. Het gebruik van speed kan leiden tot oververhitting en ernstige hartproblemen. Daarnaast is speed geestelijk zeer verslavend. Dit maakt zelfstandig stoppen uiteindelijk erg moeilijk.
 

Behandeling afgestemd op jou

Wanneer er sprake is van een langdurige periode waarin structureel veel speed is gebruikt dan is de kans groot dat iemand afhankelijk is geworden van het middel. Afhankelijkheid van speed kan ernstige psychische en fysieke klachten en zelfs de dood tot gevolg hebben. Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een speedverslaving. Wij helpen onze cliënten op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met speed. Door onze persoonlijke benadering kunnen onze cliënten na de behandeling weer op een volwaardige manier in het leven staan.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage voor behandeling
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Ik heb hulp nodig!

Aanmelden

Effecten Speed

 • Stijve kaken en wijde pupillen
 • Energiek, heel alert en klaarwakker overkomen
 • Geen honger meer
 • Niet kunnen of willen slapen
 • Rusteloos, wat kan doorslaan in angst of agressie
 • De dag na het gebruik vaak moe en neerslachtig
 • Paniekgevoelens

Symptomen Speedverslaving

 • Alleen speed geeft iemand nog energie en een goed gevoel
 • Sommige nachten wordt er niet of nauwelijks geslapen, dit kan soms dagen op een rij aanhouden
 • Werk, school en de relatie met vrienden en familie verwaarlozen
 • Denken niet meer zonder speed te kunnen
 • De meeste activiteiten vinden plaats in combinatie met het gebruik van speed

Risico's Speedverslaving

 • Speed verhoogt de lichaamstemperatuur en dit gaan leiden tot oververhitting en uitdroging
 • Speed is zeer belastend voor het hart en de bloedvaten. Dit kan leiden tot hartritmestoornissen, een hartinfarct en hersenbloedingen
 • Ernstig gewichtsverlies
 • Een grotere kans op depressie of psychoses
 • Ernstige schade aan de neus
 • Zichtproblemen, vermoeidheid en spiertrekkingen 

Ben ik speedverslaafd?

Het is soms moeilijk in te schatten of er echt sprake is van een probleem. De ernst van een verslaving hangt af van hoe vaak en hoeveel er gebruikt wordt en wat de consequenties van het gebruik zijn. Er is sprake van een speedverslaving wanneer er in een periode structureel speed is gebruikt en iemand afhankelijk is geworden van het middel en niet of nauwelijks meer zelfstandig kan stoppen. 

De eerste stap

Als jij je aanmeldt bij ons voor een speedverslaving dan is de belangrijkste stap gezet. Omdat wij verslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen van een speedverslaving gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door middel van een behandeling bij Connection SGGZ is herstellen van een verslaving wel degelijk mogelijk.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Speedverslaving


Afhankelijkheid
Wanneer er sprake is van een langdurige periode waarin structureel veel speed is gebruikt dan is de kans groot dat iemand afhankelijk is geworden van het middel. Afhankelijkheid van speed kan ernstige psychische en fysieke klachten en zelfs de dood tot gevolg hebben.

Professionele hulp
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een speedverslaving. We helpen onze cliënten op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met speed. Door onze persoonlijke benadering kunnen onze cliënten na de behandeling weer op een volwaardige manier in het leven staan.
 


Langdurig gebruik
Wanneer er sprake is van een langdurige periode waarin structureel veel speed is gebruikt, dan is de kans groot dat iemand geestelijk afhankelijk is geworden van deze drug. Afhankelijkheid kan ernstige klachten veroorzaken.

Professionele hulp
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een speedverslaving. Wij helpen onze cliënten op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met ketamine. Door onze persoonlijke benadering kunnen onze cliënten na de behandeling weer op een volwaardige manier in het leven staan.


Al onze behandelingen worden vergoed
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling.

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticket- en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen. Het enige wat wij verder vragen van jou is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met jouw volledige inzet.


Ervaring
Als jij je aanmeldt bij Connection SGGZ voor hulp bij een Speedverslaving, dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Omdat wij drugsverslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen hiervan, gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door behandeling in onze kliniek in Eindhoven of Zuid-Afrika is herstellen van een drugsverslaving wel degelijk mogelijk.

Afkicken
Afhankelijk van de verslavingsproblematiek, richten we ons op het onder controle krijgen van het gebruik, het afkicken en het leren voorkomen van een terugval. Onze Nederlandse en Zuid-Afrikaanse specialisten hebben veel ervaring met speedverslaving en begrijpen als geen ander wat je nodig hebt. Tijdens de intake brengen we je behoeften en mate van verslaving in kaart. Er wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld waarmee je onder begeleiding van onze professionele staf aan de slag gaat.

Wij helpen je
Speedverslaving is een ernstig probleem dat om professionele begeleiding vraagt. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder het middel waaraan je verslaafd was. Wij helpen je hierbij: bel 040-3035023 om een intake af te spreken.


Symptomen van speedverslaving:
 • Alleen speed geeft iemand nog energie en een goed gevoel.
 • Sommige nachten wordt er niet of nauwelijks geslapen, dit kan soms dagen op een rij aanhouden.
 • Werk, school en de relatie met vrienden en familie verwaarlozen.
 • Denken niet meer zonder speed te kunnen.
 • De meeste activiteiten vinden plaats in combinatie met het gebruik van speed.

Risico’s van speedverslaving:
 • Speed verhoogt de lichaamstemperatuur en dit gaan leiden tot oververhitting en uitdroging.
 • Speed is zeer belastend voor het hart en de bloedvaten. Dit kan leiden tot hartritmestoornissen, een hartinfarct en hersenbloedingen.
 • Ernstig gewichtsverlies.
 • Een grotere kans op depressie of psychoses.
 • Ernstige schade aan de neus.
 • Zichtproblemen, vermoeidheid en spiertrekkingen.


In gesprek
Ga in gesprek met de Speedverslaafde op een goed gekozen moment, dus niet als hij of zij gebruikt heeft. Breng het drugsgebruik op een niet-beschuldigende manier ter sprake. Vraag hoe de verslaafde zelf het liefste gesteund wil worden en maak aan de hand daarvan afspraken voor de toekomst. Uit je waardering voor wat er wel goed gaat.

Stress
Dichtbij iemand staan die Speedverslaafd is zorgt voor stress. Je kunt je schuldig voelen, boos zijn of je erg eenzaam voelen. Je mag best erkennen dat het niet meer gaat, dat je aan het einde van je krachten bent. Het is niet makkelijk om tot de conclusie te komen dat er hulp van buitenaf nodig is.

Neem contact op
Wil je een luisterend oor en ben je benieuwd naar wat Connection SGGZ voor jou kan betekenen? Neem dan tijdens werkdagen telefonisch contact op via 040-3035023.


Je eigen hersencellen
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij het ontstaan en bij het verdere verloop van verslaving, delen van de hersenen betrokken zijn, zoals het beloningscentrum, het geheugen en de neo cortex. Stoppen met een middel waaraan je verslaafd bent is dus helemaal niet simpel omdat je eigen hersencellen je dwarszitten.

Definitieve verandering
Bovendien zorgt langdurig Speedgebruik voor een definitieve verandering: er komen minder dopaminereceptoren en er ontstaan krachtige herinneringen. Door deze veranderingen raakt iemand nog vatbaarder voor verslaving. Met deze wetenschap zou je Speedverslaving dus een (geestelijke) ziekte kunnen noemen.


Erfelijk ja of nee?
Volgens onderzoeken lijkt drugsgebruik erfelijk te zijn. Het hoeft echter niet te betekenen dat jij ook gebruiker wordt als een van je ouders verslaafd is of was. Omgevingsomstandigheden kunnen het effect van verhoogde vatbaarheid doen afnemen.

Familieziekte
Verslaving kun je wel bestempelen als ‘familieziekte’. Een verslaving heeft namelijk niet alleen effecten op de verslaafde zelf, maar ook op de omgeving. Daarom heeft Connection SGGZ tijdens de behandeling ook graag contact met het sociale systeem van de cliënt. Op deze manier helpen wij familie en vrienden om te leren omgaan met de effecten.

Familieprogramma

Meer weten over ons familieprogramma? Neem dan tijdens werkdagen telefonisch contact op via 040-3035023.