Hulp bij een verslaving

Hulp bij een verslaving

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZi-Vergunning
Je kunt een verslaving zien als een chronische ziekte met biologische, persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Connection SGGZ is gespecialiseerd in het behandelen van verslaafden. Welke vorm van hulp we bieden, is afhankelijk van diverse factoren. Iedereen is uniek en de ernst en duur van de verslaving spelen ook mee. We kijken naar de persoonlijke omstandigheden van onze cliënten en stemmen de behandelingen af op de verslaving en situatie.

Wat is een verslaving eigenlijk?

Niet iedereen die regelmatig gokt of alcohol of drugs gebruikt, is direct verslaafd. Je spreekt pas van verslaving als er zich een toestand voordoet waarin je fysiek en/of mentaal afhankelijk bent van een middel of van een gewoonte. Je verliest als gebruiker de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten. Als je dit ervaart, vraag dan zo snel mogelijk hulp bij je verslaving door te bellen met een van onze gespecialiseerde medewerkers: 040-3035023.

Soorten verslaving

Er bestaan twee soorten verslavingen: aan stoffen (alcohol en drugs zoals cocaïne) en gedrag (gok- en gameverslaving). Alcoholverslaving en drugsverslaving bestaan al eeuwen, de afgelopen jaren zijn daar nieuwe vormen van verslaving bijgekomen, denk aan gameverslaving en medicijnverslaving. Denk je dat jij of een naaste (te) afhankelijk is geworden van een van deze middelen of gewoontes? Zoek je hulp en wil je afkicken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Connection SGGZ Verslavingszorg voor deskundige begeleiding en ondersteuning.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage voor behandeling
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland & Zuid Afrika

Bel ons, wij helpen

040-3035023

Verslavingsproblemen en hulp bij je verslaving

Je drinkt gedurende langere tijd regelmatig veel alcohol, je gebruikt al een tijd lang regelmatig drugs of je gokt of gamed te veel. Hier kun je niet meer zelfstandig mee stoppen en je belandt in steeds grotere problemen, zoals schulden of werkeloosheid. Je ziet ook dat het effect van de drug of het gedrag steeds korter wordt. Daarnaast merk je dat je meer gebruikt of langer doorgaat dan je je eerst had voorgenomen. Een groot deel van de dag staat in het teken van je verslavingsbehoefte en de dagelijkse bezigheden lijden hieronder. Neem de eerste stap richting het doorbreken van dit destructieve patroon van je verslaving en zoek professionele hulp.
 

Fysiek en geestelijk afkicken

Om je te laten afkicken, kijken we bij Connection SGGZ zowel naar de fysieke als geestelijke aspecten. Als je lichaam de stof waaraan je verslaafd bent geraakt moet loslaten, treden er in sommige gevallen ontwenningsverschijnselen op. Tijdens deze detox, raakt je lichaam de verslavende stoffen kwijt. Lichamelijk ben je dan in principe afgekickt, maar de geestelijke verslaving is nog niet verdwenen. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder de stof of het gedrag waaraan je verslaafd was. Dit is lastig, maar wij helpen je hierbij.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op"
Stel een vraag

Afkicken voor een leven zonder verslaving

Afhankelijk van de mate van verslaving, richten we de behandeling op het stoppen van het gebruik, het afkicken en het leren voorkomen van een terugval. Durf die eerste stap te zetten en vraag onze hulp om van je verslaving af te komen. De ambulante behandellocatie van afkickkliniek Connection SGGZ is gelegen in het centrum van Eindhoven. Wanneer tijdens de intake blijkt dat een klinische behandeling het best passende traject is, dan bieden we deze mogelijkheid in onze gespecialiseerde afkickkliniek in Zuid-Afrika en in de afkickkliniek in Meerlo. Verblijf en behandelingen worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bovendien werken we niet met lange wachtlijsten.
 
Er is kracht en moed voor nodig om de eerste stap te zetten, dat begrijpen we als geen ander. Herstellen van een verslaving is wel degelijk mogelijk. Neem contact op en zet stap voor stap weer koers richting een leven zonder verslaving.

Ik heb hulp nodig!

Aanmelden

Heb je hulp nodig?

Aarzel dan niet en vul onderstaand formulier in. Een van onze gespecialiseerde medewerkers neemt snel contact met je op!

Contactformulier

Naam: is verplicht.
Woonplaats: is verplicht.
Telefoonnummer: is verplicht.
Bericht: is verplicht.

Veelgestelde vragen over Verslaving

Niet iedereen die regelmatig gokt of alcohol of drugs gebruikt, is direct verslaafd. Je spreekt pas van verslaving als er sprake is van een toestand waarin je fysiek en/of mentaal afhankelijk bent van een middel of van een gewoonte. Je verliest als gebruiker de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten. Als je dit ervaart, vraag dan zo snel mogelijk hulp bij je verslaving door te bellen met een van onze gespecialiseerde medewerkers: 040-3035023.
Er bestaan twee soorten verslavingen: aan stoffen (alcohol en drugs zoals cocaïne) en gedrag (gok- en gameverslaving). Alcoholisme en drugsverslaving bestaan al eeuwen, de afgelopen jaren zijn daar nieuwe vormen van verslaving bijgekomen, zoals gameverslaving en medicijnverslaving. Denk je dat jij of een naaste (te) afhankelijk is geworden van een van deze middelen of gewoontes? Zoek je hulp bij je verslaving en wil je afkicken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Connection SGGZ Verslavingszorg voor deskundige begeleiding en ondersteuning.
Niet iedereen die drugs gebruikt of vaak gamed, is direct verslaafd. Je spreekt pas van verslaving als er sprake is van een toestand waarin je fysiek en mentaal afhankelijk bent van een middel of van een gewoonte. Je verliest als gebruiker de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten. Als je dit ervaart, vraag dan zo snel mogelijk hulp bij je verslaving aan je huisarts, familie, vrienden of bel met een van de gespecialiseerde medewerkers van Connection SGGZ: 040-3035023.
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij het afkicken van een verslaving. We helpen onze cliënten om op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met het middel of de gewoonte. We werken niet met lange wachtlijsten en maken graag een afspraak voor een intake op korte termijn. Bel nu met 040-3035023 voor snelle hulp om af te kicken.
Al onze behandelingen worden vergoed.

Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZi vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling. Het enige dat wij vragen van onze cliënten is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met een volledige inzet.
Om je te laten afkicken, kijken we bij Connection SGGZ zowel naar de fysieke als geestelijke aspecten. Als je lichaam de stof waaraan je verslaafd bent geraakt moet loslaten, treden er in sommige gevallen ontwenningsverschijnselen op. Tijdens deze detox raakt je lichaam de verslavende stoffen kwijt. Lichamelijk ben je dan in principe afgekickt, maar de geestelijke verslaving is nog niet verdwenen. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder de stof of het gedrag waaraan je verslaafd was. Connection SGGZ helpt je hierbij.
Symptomen verslaving:
 • Verlies van controle over gebruik van de drug of andere substantie.
 • Stemmingswisselingen en irrationeel gedrag.
 • Bij drugsverslaving: pijnlijke of rode ogen met verwijde of vernauwde pupillen; onregelmatige ademhaling; trillende handen; jeukende of lopende neus; misselijkheid.
 • Tot ontwenningsverschijnselen bij drugs horen onder andere hunkering, depressie, rusteloosheid, gapen, zweten en kippenvel.
 • Iemand heeft steeds meer nodig van een middel om hetzelfde effect te krijgen (tolerantie).
 • Wanneer iemand direct stopt treden er, afhankelijk van het middel, lichamelijke ontwenningsklachten op. De soort en ernst van ontwenningsklachten zijn afhankelijk van het middel.
 • Mensen gebruiken langer of meer dan ze vooraf gepland hadden.
 • Het lukt iemand niet om te stoppen of minderen, ondanks pogingen hiertoe en de wetenschap dat het middel of gedrag meer nadelen dan voordelen heeft. Bijvoorbeeld doorgaan met alcohol drinken ondanks leverproblemen die door de alcohol veroorzaakt worden.
 • Het gebruik van het middel zorgt ervoor dat iemand niet meer functioneert op sociaal- of werkvlak, of ernstig lijdt aan de bijwerkingen of gevolgen ervan (bijvoorbeeld depressieve gevoelens).
Er zijn vaak verschillende oorzaken voor het ontwikkelen van een verslaving. Zo kunnen er psychische, erfelijke en omgevingsoorzaken zijn. Een psychische oorzaak van een verslaving is bijvoorbeeld een depressie. Ook stress, verveling of angst zijn vaak psychische oorzaken van een verslaving. Vaak is verslaving het gevolg van een gebrek aan gezonde manieren om met psychische pijn om te gaan.

Naast psychische en erfelijke factoren hebben omgevingsfactoren meestal ook een grote invloed op het ontwikkelen van een verslaving. Denk hierbij aan de gezinssituatie, woonomgeving en vrienden.

Een biologische factor is het vrijkomen van dopamine in je lichaam. Dit zorgt ervoor dat je je goed voelt bij het nemen van het verslavende middel of uitvoeren van het verslavende gedrag. Omdat dit gevoel veel sterker is dan het gevoel dat je krijgt bij ander gedrag, raak je als verslaafde al snel helemaal in de ban hiervan. Daarnaast gaat je lichaam steeds meer hunkeren naar het middel of de gewoonte, waardoor je afhankelijk wordt en zelfs niet meer kan functioneren zonder.
Je drinkt gedurende langere tijd structureel veel alcohol, je gebruikt al een tijd lang regelmatig drugs of je gokt of gamed te veel. Hier kun je niet meer zelfstandig mee stoppen en je belandt in steeds grotere problemen, zoals schulden of werkeloosheid. Je ziet ook dat de perioden van gelukzaligheid steeds korter worden en je merkt dat je meer gebruikt dan je je eerst had voorgenomen. Een groot deel van de dag staat in het teken van gebruik en je dagelijkse bezigheden lijden hieronder. Daarnaast heeft verslaving een negatieve invloed op je gezondheid.

Neem de eerste stap richting het doorbreken van dit destructieve patroon van je verslaving en zoek professionele hulp: 040-3035023.
Mensen raken niet zomaar verslaafd. Of je verslaafd raakt, hangt onder andere af van: de eigenschappen van het middel en de manier hoe het middel gebruikt wordt;de eigenschappen van de persoon; de omgeving van de persoon. Daarnaast zijn er verschillende fases van gebruik te onderscheiden: van experimenteel/incidenteel gebruik tot chronisch verslaafd. De behandelstaf van Connection SGGZ is gespecialiseerd in het behandelen van allerlei verslavingssoorten. Voor meer informatie bel: 040-3035023.
Ga in gesprek met de verslaafde op een goed gekozen moment, dus niet als hij of zij gebruikt heeft. Breng het gebruik op een niet-beschuldigende manier ter sprake. Vraag hoe de verslaafde zelf het liefste gesteund wil worden en maak aan de hand daarvan afspraken voor de toekomst. Uit je waardering voor wat er wel goed gaat.

Dichtbij iemand staan die verslaafd is, zorgt voor stress. Je kunt je schuldig voelen, boos zijn of je erg eenzaam voelen. Je mag best erkennen dat het niet meer gaat, dat je aan het einde van je krachten bent. Het is niet makkelijk om tot de conclusie te komen dat er hulp van buitenaf nodig is. Wil je een luisterend oor en ben je benieuwd naar wat Connection SGGZ voor jou kan betekenen? Neem dan tijdens werkdagen telefonisch contact op via 040-3035023.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij het ontstaan en bij het verdere verloop van verslaving, delen van de hersenen betrokken zijn, zoals het beloningscentrum, het geheugen en de neo cortex. Stoppen met een middel waaraan je verslaafd bent is dus helemaal niet simpel omdat je eigen hersencellen je dwarszitten.

Bovendien zorgt langdurig gebruik van verslavende middelen voor een definitieve verandering: er komen minder dopaminereceptoren en er ontstaan krachtige herinneringen. Door deze veranderingen raakt iemand nog vatbaarder voor verslaving. Met deze wetenschap zou je verslaving dus een (geestelijke) ziekte kunnen noemen.
Volgens onderzoeken lijkt drugsgebruik erfelijk te zijn. Het hoeft echter niet te betekenen dat jij ook verslaafd wordt als een van je ouders dit is of was. Omgevingsomstandigheden kunnen het effect van verhoogde vatbaarheid doen afnemen.

Verslaving kun je wel bestempelen als ‘familieziekte’. Een verslaving heeft namelijk niet alleen effecten op de verslaafde zelf, maar ook op de omgeving. Daarom heeft Connection SGGZ tijdens de behandeling ook graag contact met het sociale systeem van de cliënt. Op deze manier helpen wij familie en vrienden om te leren omgaan met de effecten van een verslaving.

Meer weten over ons familieprogramma? Neem dan tijdens werkdagen telefonisch contact op via 040-3035023.