Hulp bij een verslaving

Hulp bij een verslaving

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZi-Vergunning
 
 
 
Bel 040-3035023
Je kunt een verslaving zien als een chronische ziekte met biologische (waaronder ook erfelijke), persoonlijke en sociale oorzaken én gevolgen. Connection SGGZ is gespecialiseerd in het behandelen van verslaafden. Welke vorm van hulp we bieden, is afhankelijk van diverse factoren. Iedereen is uniek en de ernst en duur van de verslaving spelen ook mee. We kijken naar de persoonlijke omstandigheden van onze cliënten en stemmen de behandelingen af op de verslaving en situatie.

Wat is een verslaving eigenlijk?

Niet iedereen die regelmatig gokt of alcohol of drugs gebruikt, is direct verslaafd. Je spreekt pas van verslaving als er sprake is van een toestand waarin je fysiek en/of mentaal afhankelijk bent van een middel of van een gewoonte. Je verliest als gebruiker de controle over het gebruik en dat gaat ten koste van je normale dagelijkse activiteiten. Als je dit ervaart, vraag dan zo snel mogelijk hulp bij je verslaving door te bellen met een van onze gespecialiseerde medewerkers: 040-3035023.

Soorten verslaving

Er bestaan twee soorten verslavingen: aan stoffen (alcohol en drugs zoals cocaïne) en gedrag (gok- en gameverslaving). Alcoholisme en drugsverslaving bestaan al eeuwen, de afgelopen jaren zijn daar nieuwe vormen van verslaving bijgekomen, denk aan gameverslaving en verslaving aan medicijnen. Denk je dat jij of een naaste (te) afhankelijk is geworden van een van deze middelen of gewoontes? Zoek je hulp bij je verslaving en wil je afkicken? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Connection SGGZ Verslavingszorg voor deskundige begeleiding en ondersteuning.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage voor behandeling
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland & Zuid Afrika

Bel ons, wij helpen

040-3035023

Verslavingsproblemen en hulp bij je verslaving

Je drinkt gedurende langere tijd structureel veel alcohol, je gebruikt al een tijd lang regelmatig drugs of je gokt of gamed te veel. Hier kun je niet meer zelfstandig mee stoppen en je belandt in steeds grotere problemen, zoals schulden of werkeloosheid. Je ziet ook dat de perioden van gelukzaligheid steeds korter worden en je merkt dat je meer gebruikt dan je je eerst had voorgenomen. Een groot deel van de dag staat in het teken van gebruik en je dagelijkse bezigheden lijden hieronder. Neem de eerste stap richting het doorbreken van dit destructieve patroon van je verslaving en zoek professionele hulp.

Fysiek en geestelijk afkicken

Om je te laten afkicken, kijken we bij Connection SGGZ zowel naar de fysieke als geestelijke aspecten. Als je lichaam de stof waaraan je verslaafd bent geraakt moet loslaten, treden er in sommige gevallen ontwenningsverschijnselen op. Tijdens deze detox raakt je lichaam de verslavende stoffen kwijt. Lichamelijk ben je dan in principe afgekickt, maar de geestelijke verslaving is nog niet verdwenen. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder de stof of het gedrag waaraan je verslaafd was. Wij helpen je hierbij.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op"
Stel een vraag

Afkicken voor een leven zonder verslaving

Afhankelijk van de mate van verslaving, richten we de behandeling op het stoppen van het gebruik, het afkicken en het leren voorkomen van een terugval. Durf die eerste stap te zetten en vraag onze hulp om van je verslaving af te komen. De ambulante behandellocatie van Connection SGGZ is gelegen in het centrum van Eindhoven. Wanneer tijdens de intake blijkt dat een klinische behandeling het best passende traject is, dan bieden we deze mogelijkheid in onze gespecialiseerde afkickkliniek in Zuid-Afrika. Verblijf en behandelingen in Zuid-Afrika worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bovendien werken we niet met lange wachtlijsten.
 
Er is kracht en moed voor nodig om de eerste stap te zetten, dat begrijpen we als geen ander. Herstellen van een verslaving is wel degelijk mogelijk. Neem contact op en zet stap voor stap weer koers richting een leven zonder verslaving.

Ik heb hulp nodig!

Aanmelden