Verslavingszorg

Verslavingszorg

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-Vergunning
 
 

Verslavingszorg

Bij Connection SGGZ Verslavingszorg behandelen we personen die kampen met een verslaving. Soms zijn er al diverse pogingen door de cliënt zelf gedaan om van de verslaving af te komen. Maar vaak is de verslavingsproblematiek zo heftig aanwezig, dat zelfstandig afkicken niet lukt of zelfs medisch onverantwoord is. Wij bieden verslavingszorg die jou van A tot Z begeleidt in de strijd tegen bijvoorbeeld alcoholverslaving, medicijnverslaving of drugsverslaving. Onze deskundige staf staat voor je klaar om je te helpen en te motiveren, zodat er een dag komt waarop jij kunt zeggen: ik leid een leven zonder verslaving!
 

Compleet behandeltraject

Het succes van kwalitatief hoogstaande verslavingszorg, zit hem in de totaal aanpak. Bij Connection SGGZ bieden we niet alleen een intake met behandeling, maar ook de toegang tot een familieprogramma en een nazorgtraject. Daarnaast is de behandeling multidisciplinair, deze omvat onder andere coaching, bezoek aan de arts, gesprekken met een psycholoog, ontspanningsbegeleiding etc.
 

Omgeving speelt belangrijke rol

Bij het herstellen van een verslaving speelt ook de omgeving een belangrijke rol. Niet alleen de personen waarmee je bent omringd, maar ook de fysieke omgeving. Daarom bieden wij de unieke mogelijkheid om een klinische behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika te ondergaan. Een locatie ver weg van de dagelijkse omgeving kan namelijk zeer effectief zijn. De volledige focus wordt zo gelegd op het afkicken en de verslavingszorg die bij de cliënt past. De afkickkliniek Rustenburg is gelegen op een schitterende plek, wat ontspanning zeker bevordert. Al deze aspecten samen spelen een rol bij het tot stand komen van een zeer volledig behandeltraject. Heeft behandeling in Zuid-Afrika niet je voorkeur? Dan bieden we ook de mogelijkheid voor een klinisch traject in onze kliniek Landgoed Kortenbos, midden in de Limburgse natuur gelegen.
 

Cliënt staat centraal

Ieder mens en iedere verslaving is weer anders. Vandaar dat het individuele behandelplan zo belangrijk is als leidraad voor de verslavingszorg die we een cliënt bieden. Hierdoor kunnen we de kans op duurzaam herstel vergroten. We hechten veel waarde aan de mening, wensen en ervaring van onze cliënten en we zien dit als een belangrijke factor voor het slagen van de behandeling. Wanneer behandelaar en cliënt samen keuzes maken, heeft dit een positief effect op de slagingskans. Tot slot is het goed om te weten dat wij niet met lange wachtlijsten werken waardoor we acute hulp kunnen bieden en dat de behandeling vergoed wordt vanuit de zorgverzekering. Bij Connection SGGZ staat de cliënt altijd centraal.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage voor behandeling
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland & Zuid-Afrika

Bel ons, wij helpen
040-3035023

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over VerslavingszorgTotaal aanpak
Het succes van kwalitatief hoogstaande verslavingszorg, zit hem in de totaal aanpak. Bij Connection SGGZ bieden we niet alleen een intake met behandeling, maar ook de toegang tot een familieprogramma en een nazorgtraject. Daarnaast is de behandeling multidisciplinair, deze omvat onder andere coaching, bezoek aan de arts, gesprekken met een psycholoog, ontspanningsbegeleiding etc.

Omgeving
Bovendien speelt de omgeving een belangrijke rol bij het herstellen van een verslaving. Niet alleen de personen waarmee je bent omringd, maar ook de fysieke omgeving.

Fysiek en geestelijk
Om je te laten afkicken, kijken we bij Connection SGGZ zowel naar de fysieke als geestelijke aspecten. Als je lichaam de stof waaraan je verslaafd bent geraakt moet loslaten, treden er in sommige gevallen ontwenningsverschijnselen op. Tijdens deze detox raakt je lichaam de verslavende stoffen kwijt. Lichamelijk ben je dan in principe afgekickt, maar de geestelijke verslaving is nog niet verdwenen.

Je leven opnieuw oppakken
Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder de stof of het gedrag waaraan je verslaafd was. Connection SGGZ helpt je hierbij.


Zoek je hulp?
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij het afkicken van een verslaving. We helpen onze cliënten om op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met het middel of de gewoonte.

Geen lange wachtlijsten
We werken niet met lange wachtlijsten en maken graag een afspraak voor een intake op korte termijn. Bel nu met 040-3035023 voor snelle hulp om af te kicken, wij staan voor je klaar!


Zet die eerste belangrijke stap
Neem contact op met Connection  SGGZ en plan je intake. Zodra je het nummer hebt ingetoetst, heb je die belangrijke eerste stap gezet. 

Klinisch en ambulant
Naar aanleiding van de intake wordt er gekeken of een ambulante of klinische behandeling bij je past. Wij bieden de unieke mogelijkheid om een klinische behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika te ondergaan. Een locatie ver weg van de dagelijkse omgeving kan namelijk zeer effectief zijn. Heeft behandeling in Zuid-Afrika niet je voorkeur? Dan bieden we ook de mogelijkheid voor een klinisch traject in onze kliniek Landgoed Kortenbos, midden in de Limburgse natuur gelegen.
 


Al onze behandelingen worden vergoed
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg, worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar.

Geen eigen bijdrage
Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling. Het enige dat wij vragen van onze cliënten is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met een volledige inzet.

Bijkomende kosten
We vragen een vergoeding voor de kosten die gericht zijn op het comfort van uw verblijf. Voor de kliniek in Meerlo is dit € 1750,00 en voor de kliniek in Zuid-Afrika € 1000,00. Uw vliegticket naar Zuid-Afrika komt voor eigen rekening.