Verslavingszorg

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-Vergunning
 
 
Verslavingszorg

Wij kunnen jou behandelen om duurzaam te herstellen van een verslaving aan middelen of gedrag. Het kan zijn dat je zelf al meerdere pogingen hebt ondernomen om de vicieuze cirkel van jouw verslaving te doorbreken. Soms is verslavingsproblematiek zo ernstig, dat zelfstandig afkicken niet lukt of zelfs medisch onverantwoord is. Wij bieden jou specialistische verslavingszorg aan waarin we jou van A tot Z begeleiden in de strijd tegen bijvoorbeeld alcohol-, drugs- of gokverslaving. Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen staat voor jou klaar om je te helpen en te motiveren, zodat er een dag komt waarop jij kunt zeggen: ik leef mijn leven zonder verslaving!

Voor wie is verslavingszorg geschikt?

Wanneer willen gebruiken of doen is veranderd in moeten gebruiken of doen, dan spreken we van een verslaving. Je bent de controle kwijtgeraakt en de drugs, alcohol, het gokken of gamen bepalen jouw leven. Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken. Aan een verslaving kan onderliggende problematiek ten grondslag liggen, zoals een trauma, autisme, persoonlijkheidsproblematiek of een psychotische kwetsbaarheid. Wij hebben een team samengesteld dat hierin is gespecialiseerd. Zo is herstellen van een verslaving wel degelijk mogelijk, ook voor jou. Heb jij het gevoel dat je de controle bent kwijtgeraakt en ben je klaar om die met de juiste hulp aan te pakken? Neem dan contact op met ons team. Zij luisteren naar jouw verhaal en geven jou het advies dat je nu nodig hebt. 

Wat onze verslavingshulp voor jou kan betekenen

Het succes van onze kwalitatief hoogstaande verslavingszorg zit hem in onze totaalaanpak. Wij bieden niet alleen voorzorg en een uitgebreide intake met behandeling, maar ook de toegang tot ons familieprogramma en een nazorgtraject. Zo stellen we altijd een behandeling op maat samen die multidisciplinair is. Denk hierbij aan coaching, bezoek aan de arts, gesprekken met een psycholoog, EMDR, systeemgesprekken, ontspanningsbegeleiding en aanvullende, ambulante verslavingszorg die jij op dit moment nodig hebt. Wij laten je pas weer los als jij geen zorg meer nodig hebt en zelf weer aan het roer van jouw leven staat. Tot dat moment kunnen wij jou alle verslavingshulp bieden die jij kunt gebruiken.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Bel ons, wij helpen
040-3035023

Dit mag jij van ons verwachten

Wanneer je gaat herstellen van een verslaving speelt ook jouw omgeving een belangrijke rol. Niet alleen de personen waarmee je bent omringd, maar ook de fysieke omgeving. Daarom bieden wij de unieke mogelijkheid om een klinische behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika te ondergaan. Een locatie ver weg van je dagelijkse leefomgeving kan namelijk zeer effectief zijn. De volledige focus leggen we zo op het afkicken en de verslavingszorg die bij jou past. Afkickkliniek Rustenburg is gelegen op een schitterende plek, wat ontspanning zeker bevordert. Al deze aspecten samen spelen een rol bij het tot stand komen van een zeer volledig behandeltraject. Heeft een behandeling in Zuid-Afrika niet je voorkeur? We hebben ook de mogelijkheid voor een klinisch traject in onze kliniek Landgoed Kortenbos, midden in de Limburgse natuur.

 

Zet de eerste stap naar een leven zonder verslaving

Ieder mens en iedere verslaving is anders. Daarom is jouw individuele behandelplan zo belangrijk om succesvol te kunnen herstellen. Wij weten dat het zetten van de eerste stap door hulp te vragen onmogelijk kan lijken. Hierin ben je niet alleen. De ervaringsdeskundigen in onze verslavingszorg herkennen dit maar al te goed. Zij weten ook dat alleen jij deze eerste stap kunt zetten. Wacht daarom niet en maak vandaag nog een afspraak om jouw zorgen te delen met ons. Tot slot is het goed om te weten dat wij niet met lange wachtlijsten werken, waardoor we acute hulp kunnen bieden. Onze verslavingszorg wordt bovendien wordt vanuit je zorgverzekering.

Ik wil advies

" Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Verslavingszorg

Totaal aanpak
Connection SGGZ staat garant voor kwalitatief hoogstaande verslavingshulp. Die bieden wij jou met een op maat gemaakte totaalbehandeling die bestaat uit diverse disciplines, een familieprogramma en een nazorgtraject. Dit begint allemaal met het maken van een afspraak voor jouw intake. Hierin bespreken we jouw situatie en stellen we jouw persoonlijke behandelplan op.

Fysiek en geestelijk
Om je te laten afkicken, kijken wij zowel naar de fysieke als geestelijke aspecten. Als je lichaam de stof moet loslaten waaraan je verslaafd bent geraakt, treden er in sommige gevallen ontwenningsverschijnselen op. Tijdens deze detox raakt je lichaam de verslavende stoffen kwijt. Lichamelijk ben je dan in principe afgekickt, maar de geestelijke verslaving is nog niet verdwenen.

Je leven opnieuw oppakken
Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder de stof of het gedrag waaraan je verslaafd was. Connection SGGZ helpt je hierbij. Bel daarom vandaag met ons team en deel jouw verhaal. 

Zoek je verslavingshulp?
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij het afkicken van een verslaving. Wij helpen je om op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met het middel of de gewoonte.

Geen lange wachtlijsten
We werken niet met lange wachtlijsten en maken graag een afspraak voor jouw intake op korte termijn. Bel nu met 040-2409077 voor snelle hulp om af te kicken. Wij staan voor je klaar!

Zet die eerste, belangrijke stap
Neem contact op met Connection SGGZ en plan je intake. Zodra je het nummer hebt ingetoetst, heb je die belangrijke eerste stap gezet!

Klinisch en ambulant
Naar aanleiding van de intake wordt er gekeken of klinische of ambulante verslavingszorg bij je past. Wij bieden jou de unieke mogelijkheid om een klinische behandeling in onze afkickkliniek in Zuid-Afrika te ondergaan. Heeft dit niet je voorkeur? We bieden ook de mogelijkheid voor een klinisch traject in onze kliniek Landgoed Kortenbos, midden in de Limburgse natuur.

Al onze behandelingen worden vergoed
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa-vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg, worden al onze behandelingen vergoed door je zorgverzekeraar.

Geen eigen bijdrage
Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling. Het enige dat wij vragen van onze cliënten is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met een volledige inzet.

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticket- en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen