Afkickverschijnselen ketamine

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Afkickverschijnselen ketamine

Ketamine-afkickverschijnselen die stoppen moeilijk maken

Ketamine is oorspronkelijk een medicijn dat wordt gebruikt als narcosemiddel en als pijnbestrijder bij onder andere kanker. Vanwege zijn dissociatieve werking is het ook ontdekt als partydrug, met namen als Keta, K of Special K, met alle gevolgen die dit drugsgebruik met zich meebrengt. Want je geest kan zeer snel verslaafd raken aan de dromerige staat die deze drug je kan laten ervaren. Om dit verslavende patroon te doorbreken, is specialistische medische hulp vaak noodzakelijk. Want wanneer je wilt stoppen met gebruiken, krijg je te maken met geestelijke en lichamelijke afkickverschijnselen van ketamine. Zo kunt je last krijgen van geheugenverlies of blaasproblemen. Connection SGGZ kan jou de hulp bieden die je nodig hebt om hiermee om te gaan. Zodat jij de controle weer terug krijgt over jouw leven.

 

Wat zijn de ontwenningsverschijnselen van ketamine?

Afkickverschijnselen van ketamine zijn voornamelijk geestelijk. Je kunt wel lichamelijke klachten ervaren door je gebruik, zoals blaas- en darmproblemen, maar deze verdwijnen vaak op het moment dat je stopt met gebruiken, tenzij je vitale lichaamsfuncties blijvend zijn aangetast door veel en vaak gebruiken. Het is voornamelijk je hoofd dat je laat geloven dat je niet meer zonder ketamine kan functioneren. Wanneer je dan stopt met gebruiken, kun je last krijgen van afkickverschijnselen. We maken hierbij verschil tussen de lange- en kortetermijnontwenningsverschijnselen.

Korte termijn:

 • onbedwingbare drang naar keta

 • angst

 • paniek

 • stress

 • hallucinaties

 • psychoses

Deze verdwijnen meestal na twee weken onthouding. 

Lange termijn:

 • nierschade

 • blaasproblemen

 • slaapproblemen

 • vermoeidheidsklachten

 • depressieve gevoelens

 • waanbeelden

 • geheugenproblemen

Deze verschijnselen houden meestal lang aan en kunnen zelfs blijvend zijn. Daarom biedt Connection SGGZ specialistische verslavingszorg aan om duurzaam te herstellen van een verslaving.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

De onweerstaanbaar verslavende werking van deze drugs

Ketamine kan ernstige schade aanbrengen aan je hersenen, waardoor je een geestelijke verslaving kunt ontwikkelen. Je hoofd kan hierdoor afhankelijk worden van de dromerige roes die deze drug je geeft en je hier steeds naar terug laten verlangen. Het kan dan lijken alsof je in een andere wereld terecht bent gekomen, waardoor je geen controle meer hebt over je echte realiteit. Omdat er snel gewenning kan ontstaan wanneer je veel en vaak gebruikt, moet je steeds meer gebruiken om hetzelfde effect te ervaren, met alle heftige gevolgen en risico’s die dit met zich meebrengt. Dit kan zelfs tot een K-hole leiden. Ben jij de controle kwijt over jouw ketaminegebruik? Deel dan je verhaal met ons team. Wij luisteren en kunnen je de hulp bieden die je nu nodig hebt. 

 

Wat als afkicken van keta niet lukt?

Stoppen met ketamine kan aanvoelen als een onmogelijke strijd die je al meerdere malen geprobeerd hebt te winnen. Telkens kwam je toch er toch als verliezer uit en begon je weer opnieuw met gebruiken. Herkenbaar? Wij weten dat afkicken van keta onmogelijk kan lijken. Maar we weten ook dat een leven zonder verslaving bestaat. Ook voor jou! Met onze op maat gemaakte behandeling kunnen wij jou alle hulp geven die je nodig hebt om duurzaam te herstellen van een ketamineverslaving. Wacht daarom niet en bel vandaag nog met ons team voor het maken van een afspraak voor een intake of voor je vragen over afkickverschijnselen van ketamine. 

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Afkickverschijnselen van ketamine

Zeer verslavend
Een verslaving is een afhankelijkheid van een middel of gedrag waardoor ‘willen’ is veranderd in ‘moeten’. Je bent afhankelijk geworden en denkt niet meer zonder ketamine te kunnen. Je hersenen zijn gewend geraakt aan de sfeer die deze drug jou laat ervaren. En je wilt dit steeds meer en vaker. 

De drug ketamine
Door de samenstelling van deze drugs kan jouw brein zeer snel een verslaving ontwikkelen. Heb jij het gevoel dat je de controle bent kwijtgeraakt over jouw ketaminegebruik? Neem dan contact op met ons team. Zij kunnen je begeleiden naar een leven zonder verslaving. 

Minder
Hoofdzakelijk heb je last van geestelijke afkickverschijnselen, doordat er beschadigingen zijn ontstaan door je ketaminegebruik. Hierbij kun je denken aan blijvende geheugenproblemen, depressieve gevoelens, angst of psychoses. Je lichaam kan ook op deze drugs reageren door het ontwikkelen van blaasproblemen of klachten aan je darmen.

Vragen
Heb jij het gevoel dat je problemen met je ketaminegebruik uit de hand lopen en wil je dat het stopt? Neem dan contact op met ons team van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij kunnen je de hulp geven die je nu nodig hebt. 

Professionele hulp
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een ketamineverslaving. We helpen jou op een verantwoorde en betrokken manier te stoppen met je drugsverslaving.

Korte wachtlijsten
We werken met korte wachtlijsten en maken graag een afspraak voor een intake op korte termijn. Bel nu met 040-303 5023 voor hulp.

Ervaring
Als jij je aanmeldt bij Connection SGGZ voor hulp bij een ketamineverslaving, dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Omdat wij drugsverslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen hiervan, gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door behandeling in onze kliniek in Eindhoven of Zuid-Afrika is herstellen van een verslaving aan ketamine wel degelijk mogelijk.

Afkicken
Afhankelijk van de verslavingsproblematiek, richten we ons op het onder controle krijgen van het gebruik, het afkicken en het leren voorkomen van een terugval. Onze Nederlandse en Zuid-Afrikaanse specialisten hebben veel ervaring met drugsverslaving en begrijpen als geen ander wat je nodig hebt. Tijdens de intake brengen we je behoeften en mate van verslaving in kaart. Er wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld waarmee je onder begeleiding van onze professionele staf aan de slag gaat.

Wij zijn er voor jou
Ketamineverslaving is een ernstig probleem dat om professionele begeleiding vraagt. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder de drugs waaraan je verslaafd was. Wij helpen je hierbij: bel 040-303 5023 om een intake af te spreken.