Gevolgen van drugs
![]() |
Wij zijn een erkende
GGZ-instelling
met WTZa-vergunning
|

De gevolgen van drugs voor jou
Wanneer je drugs gebruikt, heeft dit altijd gevolgen. Aan de ene kant kunnen die positief zijn, zoals ontspanning of een euforisch gevoel. Aan de andere kant kunnen de gevolgen ook negatief zijn, zoals de schadelijke consequenties voor je lichaam. Denk aan de kans op verslaving. Misschien ben jij je hier niet eens zo van bewust. Zo kun jij zowel lichamelijk als geestelijk de gevolgen van drugs ervaren op de korte en lange termijn. In je keuze om drugs te gebruiken is het verstandig om deze mee te nemen. In onze afkickkliniek zien wij de gevolgen die ervoor kunnen zorgen dat jij de controle over je leven compleet kwijtraakt. Heb jij hier vragen over? Neem dan contact op met ons team. Zij kunnen jou de antwoorden geven die je nu nodig hebt.
Lichamelijke en geestelijke gevolgen van drugs op de korte en lange termijn
Afhankelijk van het type drugs dat je neemt zijn de gevolgen verschillend. Algemeen gezien kun je te maken krijgen met onderstaande gevolgen:
Korte termijn
-
bewustzijn verandert
-
hartslag verandert
-
controleverlies over je lichaam
-
gevoelens van angst of paniek
-
geestelijke verwarring
-
slaapproblemen
-
geheugenproblemen
Lange termijn
-
financiële problemen
-
vereenzamen
-
verliezen van je werk
-
strafrechtelijke vervolgingen
-
hart- en vaatziekten
-
beschadigingen aan je hersenen en organen
-
de dood
Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg
- Vergoed door zorgverzekeraar
- Geen eigen bijdrage voor behandeling
- Geen lange wachttijden
- Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
- Bewezen effectieve behandelingen
- Inclusief een nazorgtraject op maat
- Een uitstekend familieprogramma
- In Nederland en Zuid-Afrika
Heb je hulp nodig?
AanmeldenJarenlang drugsgebruik en de gevolgen die jouw leven beïnvloeden
Wanneer je jarenlang drugs gebruikt, zullen de gevolgen duidelijk merkbaar en zichtbaar zijn in je leven, voor jezelf en je directe omgeving. Zo kan je door de jaren heen langzaam verslaafd zijn geraakt aan bijvoorbeeld alcohol of cannabis. Vaak heb je dit zelf niet door. Wanneer je omgeving je hier dan op wijst, kan dat voor jou als een valse beschuldiging overkomen. Jij gebruikt wel, maar dit heeft toch geen negatieve invloed op jou of je omgeving? Ontkenning kan ervoor zorgen dat jij in een sociaal isolement terecht komt en je geen andere uitweg meer ziet dan door te gaan met gebruiken, ondanks de vele negatieve gevolgen. Herkenbaar? Wacht dan niet en bel met ons of iemand die je vertrouwt. Deel je verhaal!
De drugskater die blijft
Bij Connection SGGZ zijn wij gespecialiseerd in het bieden van professionele hulp als je verslaafd bent geraakt aan drugs. Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen kan jou de ondersteuning bieden die je nodig hebt om duurzaam te herstellen van een verslaving. In onze behandeling staan jij en jouw situatie centraal. Zo geven we jou de hulp die je nodig hebt zolang als dat dit noodzakelijk is. Want wij weten dat een leven zonder verslaving bestaat, ook voor jou.
Zet de eerste stap naar een leven zonder drugs
Het moment dat je kunt accepteren dat je het niet alleen kunt en je hulp nodig hebt, kan aanvoelen als het dieptepunt in je leven. Het vragen van hulp kan dan onmogelijk lijken. Deze eerste en moeilijkste stap kan alleen jij zetten. Wij weten dat jij dit kan! Bel 040-2409078 en maak een afspraak voor een intake. Deel met ons de gevolgen die drugs hebben voor jou en kies voor een leven zonder.
Ik wil advies
"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Veelgestelde vragen over de gevolgen van drugs
Kortetermijngevolgen van:
Alcohol: geestelijke verwarring, black-outs, braken, trillen, zweten, nervositeit en angst.
Cannabis: kleur oogwit roder en glazig, extreem moe, droge mond en geestverruimend.
MDMA: verwijde pupillen, stijve kaken, verdwijnen van eetlust en vergroot uithoudingsvermogen.
Gevolgen die je liever niet wilt
Zoals de kans op het ontwikkelen van een verslaving. Hier sta je vaak niet bij stil op het moment dat je begint met het gebruiken van bijvoorbeeld alcohol of cannabis. Het is wel degelijk een gevolg dat een grote invloed heeft op de kwaliteit van jouw leven. Heb jij hier vragen over? Stel ze dan gerust aan ons team van professionals. Zij beantwoorden deze graag voor jou.
Langetermijngevolgen van:
Alcohol: geheugenverlies, ziekte van Korsakov, ontslag op werk en problemen op sociaal gebied.
Cannabis: verwardheid, concentratieverlies, evenwichtsstoornis, slaapproblemen en depressiviteit.
MDMA: hersenschade, hartproblemen, chronisch moe, gebitsbeschadigingen en blijvende leverschade.
Duurzaam herstellen met onze begeleiding
Wanneer jij gedurende langere tijd drugs gebruikt is het moeilijk om zonder hulp te stoppen. Je hebt de juiste medische en professionele hulp nodig om dit te doen. Connection SGGZ kan jou deze begeleiding geven en zorgt dat jij duurzaam herstelt. Zo kun jij weer echt genieten van jouw leven.
Ja en nee
Je kunt herstellen van bepaalde tijdelijke gevolgen, zoals slaapproblemen, trillen, zweten of angstgevoelens. Gevolgen als schade aan je hersenen, lever of andere organen zijn vaak onherstelbaar.
Juiste hulp
Op het moment dat jij klaar bent om te stoppen met jouw drugsgebruik, is het belangrijk dat jij de juiste hulp krijgt. Connection SGGZ staat dan voor jou klaar met een team van professionals en ervaringsdeskundigen. Zij weten als geen ander wat jij doormaakt en hoe moeilijk dit is. Wacht daarom niet en maak een afspraak voor een intake. Bel: 040-2409078.
Kleine tot grote schade
Dit hangt af van een groot aantal factoren, zoals je lichamelijke en geestelijke gezondheid, hoeveelheid en kwaliteit van de drugs en de frequentie van je gebruik. Want zelfs eenmalig een drug als MDMA gebruiken in goede gezondheid met de verkeerde dosis kan leiden tot je dood. Terwijl de gevolgen bijna niet merkbaar hoeven te zijn wanneer je 2 glazen alcohol gebruikt en je in goede gezondheid bent.
De schade overzien
Daarnaast kun jij je bewust zijn dat je na je gebruik een drugskater hebt. Maar je weet niet dat er zo ook langzaam een vicieuze cirkel kan ontstaan die verandert van ‘willen gebruiken’ in ‘moeten gebruiken’. Daarbij is de schade na verloop van tijd meer geestelijk dan lichamelijk. Om deze cirkel te doorbreken, heb je vaak professionele hulp nodig. Connection SGGZ kan jou deze hulp bieden. Bel: 040-2409078 en deel je verhaal met ons.