Drugsverslaving en behandeling

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Drugsverslaving en behandeling

Drugsverslaving

Wanneer je drugs gebruikt, denk je vaak aan het fijne gevoel dat het je kan geven. Waar je op dat moment misschien minder bij stilstaat zijn de negatieve effecten van je drugsgebruik. Want het gebruik van drugs is nooit zonder risico’s. Zo kun je te maken krijgen met blijvende schade aan je gezondheid, problemen in je dagelijks leven en met een drugsverslaving. Hoe snel raak je verslaafd aan drugs? En welke drugs zijn geestelijk en lichamelijk verslavend? Vragen, waar ons team je de antwoorden op kan geven als je deze nu nodig hebt. 

 

Dit zijn drugs

Drugs zijn stoffen die chemische veranderingen in je hersenen veroorzaken en die invloed hebben op het functioneren van je lichaam. Je kan deze onderverdelen op basis van hun werking. Zo zijn er:

 • Oppeppende middelen; speed, cocaïne en crystal meth.
 • Ontspannende en verdovende middelen; alcohol, cannabis en opiaten.
 • Bewustzijnsverruimende middelen; ketamine, paddo’s, LSD en andere tripmiddelen.

Iedere soort valt onder softdrugs, harddrugs of medicijnen. De gevolgen van drugs zijn per soort, situatie en persoon verschillend. 

 

Ben ik verslaafd aan drugs?

Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken aan drugs. Wat als onschuldig een keer gebruiken begint, kan onbewust snel zorgen voor een verslaving. Daarnaast kun je ook last hebben van onderliggende problematiek, wat ervoor kan zorgen dat je de controle over je gebruik langzaam kwijtraakt. Wanneer je verslaafd bent aan drugs is ‘willen gebruiken’ langzaam veranderd in ‘moeten gebruiken’. Stoppen lukt niet meer zelf. Vaak ervaar je dagelijks de problemen die dit veroorzaakt.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Privé betalen ook mogelijk
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Herkenbaar?

 • Je ontkent je gebruik.
 • Je liegt over de frequentie en hoeveelheid van je gebruik.
 • Je ervaart geestelijke problemen zoals depressieve en angstgevoelens.
 • Je wordt boos wanneer iemand vraagt naar je gebruik.
 • Je schaamt je voor je gebruik.
 • Je voelt je eenzaam.
 • Je ervaart een neerwaartse spiraal in je leven door je gebruik.
 • Je weet niet meer hoe je kan stoppen met gebruiken.

 

Zo helpen wij je om te stoppen met drugs

Wanneer je de controle terug wilt over jouw leven, dan biedt ons team van professionals en ervaringsdeskundigen jou de maatwerkondersteuning die je nu nodig hebt. Onze hulp bij drugsverslaving bestaat uit:

 

Zet de eerste stap naar een leven zonder drugsverslaving!

Wacht daarom niet als je weet dat het zo niet langer kan. Bel vandaag nog om een afspraak te maken voor een intake bij onze afkickkliniek voor drugs. Deel je verhaal met ons team. Zij weten als geen ander hoe ze jou kunnen begeleiden naar een leven zonder verslaving. Want herstellen van een drugsverslaving is wel degelijk mogelijk met onze hulp, ook voor jou!

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Drugsverslaving


Afhankelijkheid
Wanneer er sprake is van een langdurige periode waarin structureel veel speed is gebruikt dan is de kans groot dat iemand afhankelijk is geworden van het middel. Afhankelijkheid van speed kan ernstige psychische en fysieke klachten en zelfs de dood tot gevolg hebben.

Professionele hulp
Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een verslaving. We helpen onze cliënten op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met speed. Door onze persoonlijke benadering kunnen onze cliënten na de behandeling weer op een volwaardige manier in het leven staan.

Effecten van het gebruik
Door het gebruik van drugs word je onverschillig, achterdochtig, verlies je realiteitszin en word je vaak overmoedig. Andere gevolgen van drugsverslaving zijn:
 • Je verwaarloost jezelf, maar ook de mensen die je het meest liefhebt.
 • Je lijdt aan slapeloosheid, uitputting en waanvoorstellingen.
 • Je krijgt lichamelijke klachten, zoals hart- en longaandoeningen.


Probleem ja of nee?
Het is soms moeilijk in te schatten of er echt sprake is van een probleem. De ernst van een drugsverslaving hangt af van hoe vaak en hoeveel er gebruikt wordt en wat de consequenties van het gebruik zijn.

Structureel gebruik
Wanneer er sprake is van structureel gebruik, je niet meer zelfstandig kunt stoppen en het gebruik tot problemen leidt, is het tijd om hulp te zoeken. Het professionele team van Connection SGGZ staat voor je klaar: 040-3035023.


Neem contact op
Wij beantwoorden graag al je vragen over afkicken van drugs of we maken direct een afspraak voor een intakegesprek op korte termijn. Neem tijdens werkdagen telefonisch contact op met Connection SGGZ via 040-3035023.


Al onze behandelingen worden vergoed.
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling.

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticket- en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen. Het enige wat wij verder vragen van jou is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met jouw volledige inzet.


Probleem ja of nee?
Het is soms moeilijk in te schatten of er echt sprake is van een probleem. De ernst van een drugsverslaving hangt af van hoe vaak en hoeveel er gebruikt wordt en wat de consequenties van het gebruik zijn.

Structureel gebruik
Wanneer er sprake is van structureel gebruik, je niet meer zelfstandig kunt stoppen en het gebruik tot problemen leidt, is het tijd om hulp te zoeken. Het professionele team van Connection SGGZ staat voor je klaar: 040-3035023.


Begint onschuldig
Niemand kiest ervoor om verslaafd te raken aan drugs. Het gebruik begint vaak onschuldig, maar onbewust kan iemand al snel verslaafd raken en de controle verliezen. Wanneer er sprake is van een periode waarin structureel drugs is gebruikt, dan is de kans groot dat iemand afhankelijk is geworden.

Oorzaken
Er zijn verschillende oorzaken waarom iemand verslaafd kan raken. Persoonlijke en medische oorzaken kunnen een rol spelen, net als invloed van de omgeving of erfelijkheid. Soms spelen andere onderliggende factoren een rol. Tijdens de behandeling bij Connection SGGZ kijken onze specialisten verder dan alleen je verslaving. Bovengenoemde oorzaken worden meegenomen in het behandelprogramma, zodat dit helemaal aansluit bij jouw behoeften.
 
De volgende symptomen kunnen duiden op een drugsverslaving:
 • Je gaat meer en vaker gebruiken.
 • Je merkt dat je wel erg vaak denkt aan drugs.
 • Je liegt over je gebruik, naar jezelf en naar anderen.
 • Werk, studie en relaties lijden onder je drugsgebruik.
 • Je komt vaker in de problemen als het gaat om drugs of geld.
 • Je hebt last van excentrieke stemmingswisselingen.
 • Veranderingen in het uiterlijk en in eetgewoonten.
 • Je bent oververmoeid, hebt geen energie en gebrek aan interesse.
Lichamelijke signalen
 • gemompel of gebrabbel
 • onhandige ‘slow motion’-bewegingen
 • ontstekingen rond mond en neus
 • blaffende hoest
 • overdreven loomheid overdag


In gesprek
Ga in gesprek met de drugsverslaafde op een goed gekozen moment, dus niet als hij of zij gebruikt heeft. Breng het drugsgebruik op een niet-beschuldigende manier ter sprake. Vraag hoe de verslaafde zelf het liefste gesteund wil worden en maak aan de hand daarvan afspraken voor de toekomst. Uit je waardering voor wat er wel goed gaat.

Stress
Dichtbij iemand staan die drugsverslaafd is zorgt voor stress. Je kunt je schuldig voelen, boos zijn of je erg eenzaam voelen. Je mag best erkennen dat het niet meer gaat, dat je aan het einde van je krachten bent. Het is niet makkelijk om tot de conclusie te komen dat er hulp van buitenaf nodig is.

Neem contact op
Wil je een luisterend oor en ben je benieuwd naar wat Connection SGGZ voor jou kan betekenen? Neem dan tijdens werkdagen telefonisch contact op via 040-3035023.


Ervaring
Als jij je aanmeldt bij Connection SGGZ voor hulp bij een Drugsverslaving, dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Omdat wij drugsverslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen hiervan, gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door behandeling in onze kliniek in Eindhoven of Zuid-Afrika is herstellen van een drugsverslaving wel degelijk mogelijk.

Afkicken
Afhankelijk van de verslavingsproblematiek, richten we ons op het onder controle krijgen van het gebruik, het afkicken en het leren voorkomen van een terugval. Onze Nederlandse en Zuid-Afrikaanse specialisten hebben veel ervaring met speedverslaving en begrijpen als geen ander wat je nodig hebt. Tijdens de intake brengen we je behoeften en mate van verslaving in kaart. Er wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld waarmee je onder begeleiding van onze professionele staf aan de slag gaat.

Wij helpen je
Drugsverslaving is een ernstig probleem dat om professionele begeleiding vraagt. Je moet je leven weer opnieuw oppakken, maar nu zonder het middel waaraan je verslaafd was. Wij helpen je hierbij: bel 040-3035023 om een intake af te spreken.


Erfelijk ja of nee?
Volgens onderzoeken lijkt drugsgebruik erfelijk te zijn. Het hoeft echter niet te betekenen dat jij ook gebruiker wordt als een van je ouders verslaafd is of was. Omgevingsomstandigheden kunnen het effect van verhoogde vatbaarheid doen afnemen.

Familieziekte
Verslaving kun je wel bestempelen als ‘familieziekte’. Een verslaving heeft namelijk niet alleen effecten op de verslaafde zelf, maar ook op de omgeving. Daarom heeft Connection SGGZ tijdens de behandeling ook graag contact met het sociale systeem van de cliënt. Op deze manier helpen wij familie en vrienden om te leren omgaan met de effecten.

Familieprogramma
Meer weten over ons familieprogramma? Neem dan tijdens werkdagen telefonisch contact op via 040-3035023.


Je eigen hersencellen
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij het ontstaan en bij het verdere verloop van verslaving, delen van de hersenen betrokken zijn, zoals het beloningscentrum, het geheugen en de neo cortex. Stoppen met een middel waaraan je verslaafd bent is dus helemaal niet simpel omdat je eigen hersencellen je dwarszitten.

Definitieve verandering
Bovendien zorgt langdurig Druggebruik voor een definitieve verandering: er komen minder dopaminereceptoren en er ontstaan krachtige herinneringen. Door deze veranderingen raakt iemand nog vatbaarder voor verslaving. Met deze wetenschap zou je Drugsverslaving dus een (geestelijke) ziekte kunnen noemen.