Behandeling Drugsverslaving
Direct hulp bij een
drugsverslaving nodig?
Bel 040-3035023

Drugsverslaving en -behandeling

Veel voorkomende drugs zijn Cocaïne, Cannabis, Crystal Meth, Ketamine, Speed, MDMA, LSD, Heroïne, GHB, 4FA (4FMP) en Lachgas. Het gebruik van drugs kan leuk en ontspannend zijn. Echter is het gebruik van drugs nooit zonder risico’s. Zo kan het blijvende schade aan de gezondheid veroorzaken en leidt het vaak tot veel problemen in het dagelijks leven. De meeste drugs zijn geestelijk en lichamelijk zeer verslavend. Dit kan het uiteindelijk erg moeilijk maken om zelfstandig te stoppen met het gebruik van drugs.

 

Drugsverslaving

Niemand kiest er zelf voor om verslaafd te raken aan drugs. Het gebruik begint vaak onschuldig, maar onbewust kan iemand al snel verslaafd raken en de controle verliezen. Wanneer er sprake is van een periode waarin structureel drugs is gebruikt, dan is de kans groot dat iemand afhankelijk is geworden. Bij Connection SGGZ bieden wij professionele hulp bij een drugsverslaving (GHB en Opiaten behandelen wij niet). Wij helpen onze cliënten op een medisch verantwoorde en betrokken manier te stoppen met drugs. Door onze persoonlijke benadering kunnen onze cliënten na de behandeling weer op een volwaardige manier in het leven staan.
 

Je staat er niet alleen voor

Herstellen van een drugsverslaving doe je niet alleen. Ongeacht welke drugs er gebruikt wordt, een drugsverslaving is uiterst destructief en kan levensbedreigend zijn. Wil je graag stoppen met je drugsverslaving maar lukt het je niet meer om zelfstandig te stoppen? Kom je iedere keer weer in de problemen door drugs? Dan is Connection SGGZ er voor jou. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van een drugsverslaving en wij kunnen jou helpen om het destructieve patroon van een drugsverslaving te doorbreken.

Ben ik drugsverslaafd?

Het is soms moeilijk in te schatten of er echt sprake is van een probleem. De ernst van een drugsverslaving hangt af van hoe vaak en hoeveel er gebruikt wordt en wat de consequenties van het gebruik zijn. We spreken van een drugsverslaving wanneer sprake is van structureel gebruik en iemand niet of nauwelijks meer zelfstandig kan stoppen. Het gebruik leidt dan continu tot dezelfde problemen.

Hulp bij een drugsverslaving: de eerste stap

Als jij je aanmeldt bij ons voor hulp bij een drugsverslaving, dan heb je de belangrijkste stap al gezet. Omdat wij drugsverslaving heel goed begrijpen en veel ervaring hebben met het behandelen van een drugsverslaving, gaan wij respectvol en onbevooroordeeld te werk. Door middel van een behandeling bij Connection SGGZ is herstellen van een drugsverslaving wel degelijk mogelijk.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage voor behandeling
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland & Zuid Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden
"Ik was altijd nieuwsgierig en ik wilde alles gewoon een keer proberen. Ik had nooit gedacht dat het daarna zo hard zou gaan. Het was zo normaal geworden dat ik op een gegeven moment gewoon niet meer zonder kon. De drugs zette mijn hele leven op z'n kop. Ik wilde graag stoppen, maar het lukte me niet alleen. Gelukkig ben ik er nu eindelijk vanaf!"

Contactformulier

Naam: is verplicht.
Woonplaats: is verplicht.
Telefoonnummer: is verplicht.
Bericht: is verplicht.