Afkicken alcohol cold turkey

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Afkicken alcohol cold turkey

Afkicken alcohol cold turkey

Bij het afkicken van alcohol door middel van cold turkey, stop je van het ene op het andere moment met drinken. Dit kan als voordeel hebben dat je door een relatief korte afkickpijn gaat en de verslaving niet verder wordt gevoed. Het nadeel van deze methode is dat de ontwenningsverschijnselen vaak nog heftiger zijn.

Cold turkey ontwenningsverschijnselen

Wil je gaan afkicken van alcohol op de cold turkey manier? Zorg er dan in ieder geval voor dat je niet alleen bent! De ontwenningsverschijnselen moet je niet onderschatten en de kans op terugvallen in je oude gewoontes ligt op de loer. Fysiek zal je de eerste dagen last kunnen krijgen van nachtmerries, zweten, hoge bloeddruk, prikkelbaarheid, angsten en depressie. Daarnaast kan je het gevoel van een heftige kater hebben – vaak nog sterker dan je bent gewend -, trillen je handen of heb je waarnemingsstoornissen. Er kunnen zich ook ontwenningsverschijnselen voordoen die heftiger zijn en die je gezondheid kunnen bedreigen. Denk hierbij aan epilepsie of een delirium, waarbij je bij laatstgenoemde geen onderscheid meer kunt maken tussen werkelijkheid en waanbeelden.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Onderliggende problematiek

Je bent erg kwetsbaar als je gaat afkicken van alcohol cold turkey. Naast fysiek ongemak, komt ook vaak de onderliggende problematiek naar boven. De meeste verslavingen beginnen met het gevoel dat je iets wil verdoven en juist niet wil herbeleven. Als je stopt met alcohol drinken, kan dit in alle hevigheid terugkomen. Ben je bijvoorbeeld ooit begonnen met drinken omdat je te kampen hebt met een angststoornis? Dan kan je je voorstellen dat dit weer de kop opsteekt zodra je gaat afkicken.
 

Vangnet is onmisbaar

Om het afkicken van alcohol cold turkey te doorstaan, is het sterk aan te raden dat je een vangnet hebt in de vorm van familie en vrienden die voor je klaarstaan. Lotgenotengroepen en professionele begeleiding van Connection SGGZ bieden je ook de onmisbare steun in dit proces. Je hoeft het afkicken van je alcoholverslaving niet alleen aan te gaan. Ook na de afkickperiode is professionele therapie en coaching van groot belang. Onze specialisten staan voor je klaar, zodat je altijd iemand achter de hand hebt om contact mee op te nemen bij moeilijke periodes.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Stel een vraag
Contactformulier
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.