Afkickverschijnselen
check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZi-Vergunning
Heb je al een tijdje te kampen met een verslaving? Dan heb je waarschijnlijk al een paar keer geprobeerd te stoppen met het gebruik van drugs, alcohol of andere verslavende middelen. Afkickverschijnselen zoals het beven van de handen, zweten, hoofdpijn, misselijkheid, gevoelens van angst of depressiviteit zijn dan niet te voorkomen. Daarbij komt de constante drang om weer opnieuw te gebruiken, wat maakt dat jij je steeds ellendiger gaat voelen waardoor een terugval al snel op de loer ligt. Je hoeft het afkicken echter niet alleen te doen. Het deskundige team van Connection SGGZ heeft al vele verslaafden door deze lastige periode begeleid. Maak gebruik van onze kennis en ervaring om je te helpen bij jouw afkickproces, zodat een leven zonder verslaving weer binnen handbereik komt.
 

Lichamelijke en geestelijke klachten

Afkickverschijnselen treden op nadat je bent gestopt met het overmatig gebruik van alcohol, (soft)drugs of medicijnen. Je lichaam is na verloop van tijd gewend geraakt aan die middelen en om nog goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven, geeft het lichaam aan dat het niet zonder kan. De ontwenningsverschijnselen uiten zich zowel lichamelijk als geestelijk. Voorbeelden van lichamelijke klachten zijn onder andere trillen, pijn, jeuk, koorts en misselijkheid. Bij geestelijke klachten moet je denken aan angsten, verminderde concentratie en depressiviteit. 
 

Risico zelfstandig afkicken

Al met al zijn afkickverschijnselen niet niks, je moet er serieus mee omgaan. Niet alleen om succesvol af te kunnen kicken, maar ook omdat bij een heftige verslaving zelfstandig afkicken gevaarlijk kan zijn. Bij sommige middelen, zoals cocaïne en speed, of bij grote hoeveelheden alcohol zijn de verschijnselen zo heftig, dat je grote risico’s loopt. Je lijf zal zeker reageren als het ineens niet meer zijn dagelijkse dosis binnenkrijgt. Bij een klinische behandeling in onze kliniek in Zuid-Afrika, Meerlo of Eindhoven krijg je de kans om in een veilige omgeving te detoxen en de afkickverschijnselen te overwinnen. Tevens wordt een behandeling op maat ingezet en kunnen onderliggende problemen worden aangepakt. Informeer bij Connection SGGZ naar de mogelijkheden of plan direct een intakegesprek in. Wij staan voor je klaar!

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg?

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage voor behandeling
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland & Zuid Afrika

Bel ons, wij helpen

040-3035023

Contactformulier

Naam: is verplicht.
Woonplaats: is verplicht.
Telefoonnummer: is verplicht.
Bericht: is verplicht.