Kosten & Vergoeding
check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZi-Vergunning
 
 

Vergoed vanuit basisverzekering

Connection SGGZ biedt Specialistische Geestelijke Gezondheidszorg (SGGZ). Voor deze zorg is iedere Nederlander wettelijk verzekerd vanuit zijn verplichte basisverzekering. Dat wil zeggen dat al onze behandelingen vergoed worden door jouw zorgverzekeraar.
 

Erkende GGZ-instelling

Connection SGGZ is een erkende GGZ-instelling in Nederland en omdat wij voldoen aan alle eisen in Wet Toelatingen Zorginstellingen (WTZi) zijn wij als zorginstelling toegelaten door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
 

Geen eigen bijdrage voor behandeling

Wij vinden dat iedereen die gemotiveerd is recht heeft op gespecialiseerde en persoonlijke zorg en daarom vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling. Het enige wat wij vragen van onze cliënten is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met een volledige inzet.
 

Zelfstandige bijdrage - Landgoed Kortenbos

Je betaald uitsluitend een zelfstandige bijdrage van €1750,- voor niet zorggerelateerde kosten gericht op comfort.
 

Zelfstandige bijdrage - Kliniek Zuid-Afrika

Je betaald uitsluitend een zelfstandige bijdrage van €1000,- voor niet zorggerelateerde kosten gericht op comfort.
 

Zakgeld

Voor een klinische behandeling vragen wij onze cliënten rekening te houden met een geldbedrag aan zakgeld. Van dit geld kunnen bijvoorbeeld persoonlijke spullen en verzorgingsproducten gekocht worden in de kliniek. Wij adviseren een minimumbedrag van €50,- per week, meer of minder is altijd bespreekbaar.
 

Ticketkosten Zuid-Afrika

Wanneer je bij ons in Zuid-Afrika in behandeling gaat zijn de ticketkosten voor eigen rekening. Wij zullen zorgdragen voor het boeken van het juiste ticket. Dit wordt tijdens de intakeprocedure uitgebreid besproken. 
 

Medische kosten

Tijdens onze klinische behandelingen in het buitenland kan het zo zijn dat er medische kosten gemaakt worden die buiten onze behandeling vallen. Daarvoor adviseren we je een reisverzekering af te sluiten.
 

Eigen risico

Wanneer je eigen risico nog niet is aangesproken is het mogelijk dat het eigen risico van minimaal €385,- na afloop van de behandeling door de zorgverzekeraar in rekening wordt gebracht. Deze kosten zijn voor eigen rekening. Indien het bedrag van het eigen risico door de verzekeraar wordt ingehouden op de uit te betalen vergoeding aan Connection SGGZ dan ontvang je hier een factuur voor.
 

Restitutie of Naturapolis

Wanneer je een basisverzekering afsluit bij een zorgverzekeraar heb je de keuze tussen een natura- of een restitutiepolis. Een restitutiepolis is een verzekering waarbij je altijd zelf kunt bepalen naar welke zorgverlener je gaat. Hierdoor kun je echt kiezen welke zorg het beste bij jou behoeftes aansluit. Wij adviseren dan ook altijd een restitutiepolis.
 
Bij een naturapolis wordt 75% van de behandeling vergoed. Omdat wij het niet juist vinden om deze kosten op de cliënt te verhalen nemen wij hier genoegen mee. Hierdoor is de behandeling voor jou toch kosteloos.
 
AGB-Code
Connection SGGZ is als toegelaten zorginstelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-221058.
Door deze toelating zijn wij herkenbaar voor alle Nederlandse zorgverzekeraars als erkende zorginstelling.

Heb je hulp nodig?

Aarzel dan niet en vul onderstaand formulier in. Een van onze gespecialiseerde medewerkers neemt snel contact met je op!
Contactformulier
Naam: is verplicht.
Woonplaats: is verplicht.
Telefoonnummer: is verplicht.
Bericht: is verplicht.