Hoelang blijft alcohol in je bloed?

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Hoelang blijft alcohol in je bloed?

Hoelang blijft alcohol in je bloed?

Het antwoord op de vraag: hoelang alcohol in je bloed blijft?, is persoonlijk en afhankelijk van veel factoren. Na hoeveel uur alcohol uit je bloed is, is dus niet precies te zeggen. Het kan wel 40 dagen duren voordat alcohol volledig uit je lijf is verdwenen. Twijfel jij of je wel weer helemaal nuchter bent en compleet alcoholvrij? Of ervaar jij problemen door je alcoholgebruik? Deel je zorgen dan met ons team. Zij kunnen je het advies geven dat je nu nodig hebt. 

 

Duur afbraak alcohol in je lichaam

De duur waarin alcohol in je bloed blijft, hangt af van verschillende factoren, zoals je drinkpatroon, geslacht, leeftijd, maaginhoud, medicijngebruik, lichaamsgewicht en algemene gezondheid. Gemiddeld heb je ongeveer één à anderhalf uur nodig om één standaardglas alcohol te verwerken. De alcohol wordt afgebroken door je lever, maag en ook verlies je deze via je adem, zweet en urine. Je kunt dit proces niet versnellen om te zorgen dat alcohol minder lang in je bloed en lichaam blijft. En hoe meer alcohol je drinkt, des te langer dit proces duurt.

 

Testen en feiten

Bloedtests en ademtests geven inzicht in het alcoholpromillage in je systeem. Deze tests worden vaak gebruikt in situaties zoals verkeerscontroles en juridische kwesties. Na het doen van een test weet je zeker of je nog onder invloed bent en het verantwoord is om bijvoorbeeld deel te nemen aan het verkeer. Het is een feit dat wanneer je te veel alcohol drinkt, jij je gezondheid in gevaar brengt. Zo kan je te maken krijgen met de gevolgen van alcohol en verschillende leveraandoeningen

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Geen eigen bijdrage voor behandeling
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Ben jij de controle kwijt over je alcoholgebruik?

Wanneer ‘willen drinken’ langzaam verandert in ‘moeten drinken', dan zien we vaak dat je te maken hebt met een alcoholverslaving. Zo kan je te vaak of zelfs dagelijks te maken hebben met de problemen die jouw alcoholgebruik veroorzaakt. Hieraan kan onderliggende problematiek ten grondslag liggen. In onze op maat gemaakte behandeling met detox kijken we naar jouw persoonlijke situatie en welke zorg hier het beste bij past. We laten je pas weer los als jij weer aan het roer van je leven staat. 

 

Stoppen met alcohol

Wil je stoppen met alcohol, maar lukt je dit niet alleen? Schaam jij je voor je alcoholgebruik? Vragen waar alleen jij het antwoord op weet. Ons team van ervaringsdeskundigen en professionals is er voor jou wanneer je de neerwaartse spiraal die bij een verslaving hoort wilt doorbreken. Heb je vragen over hoelang alcohol in jouw bloed blijft en wat de gevolgen zijn voor jouw gezondheid? Wacht dan niet en bel met ons team. Zij kunnen deze vragen voor je beantwoorden en adviseren je graag.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op"

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.