check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Coke en gokken

Jezelf verliezen door gokken onder invloed

Een gok wagen met cocaïne of alcohol op kan ervoor zorgen dat jij jezelf verliest. De combinatie van de kick die gokken en drugs geven, kan langzaam veranderen in verslavend gedrag. Waardoor het je niet meer lukt om te stoppen met gokken als je drinkt of vice versa. Of je hebt steeds meer cocaïne nodig om te kunnen blijven gokken. “Ik wist nuchter heel goed dat ik moest stoppen met gokken. Maar na een paar glazen voelde ik dat ik dit keer echt ging winnen. Ik moest de gok wagen.” Is dit herkenbaar voor jou? Je wilt wel stoppen, alleen lukt het je steeds niet. Willen is langzaam veranderd in moeten gokken en coke of alcohol gebruiken. Je bent de controle kwijtgeraakt over jouw gedrag en ervaart dagelijks de negatieve gevolgen hiervan. Connection SGGZ kan jou in deze situatie de hulp bieden die je nodig hebt om de neerwaartse spiraal van een combinatieverslaving te doorbreken.

Gokken en drugs: een kip-ei-situatie die steeds erger wordt

Het maakt niet uit wat er eerst was: de verslaving aan gokken of drugs. Want wanneer je niet meer zonder kunt, is het belangrijk dat je de vicieuze cirkel van een verslaving met de juiste professionele hulp doorbreekt. Dat je duurzaam herstelt en kunt zeggen: “Nu heb ik echt gewonnen.” Het ontwikkelen van een gokverslaving gaat vaak langzaam. Ontwikkel je daarnaast het patroon dat je coke of alcohol gebruikt als je gokt, dan heeft dit een negatief, versterkend effect. Je kunt risicovoller gaan gokken onder invloed, omdat de drugs een ontremmende werking hebben. Hierdoor maak je gemakkelijker impulsieve beslissingen. Je gaat over je grenzen heen, zowel lichamelijk als geestelijk. Cocaïne en alcohol zorgen er namelijk beide op hun eigen manier voor dat je gokgedrag problematisch kan worden. Dit betekent in de praktijk dat gokken onder invloed jouw leven beheerst en je hier veel tijd en geld aan besteedt. Wil jij stoppen met gokken? Neem dan contact op met ons team van professionals en ervaringsdeskundigen en deel je verhaal.

Dopamine en andere factoren die invloed hebben op jouw keuzes

Een verslaving aan gokken en drugs lijken op veel manieren op elkaar. Bij allebei kom je in een roes waarbij er veel dopamine vrijkomt in je brein. Dit zorgt voor dat fijne gevoel dat je laat verlangen naar steeds meer. Stoppen is geen optie. Jij gaat maar door. Je hebt ook steeds meer coke en alcohol nodig voor hetzelfde gevoel. Waarom word je gokverslaafd? Want achter je gebruik schuilen vaak andere factoren die jouw keuzes bepalen. Dit zijn psychologische, biologische en sociale factoren. Zo kun jij:

 • het gevoel hebben dat je echt kunt winnen

 • willen ontsnappen aan je eenzaamheid

 • je vervelen en door te gokken onder invloed ervaar je spanning

 • negatieve gevoelens willen wegdrukken door het ervaren van de roes

 • verlangen naar snel geld verdienen

Wanneer jij jouw realiteit niet meer onder ogen wilt komen en je gokken en drugs samen gaat gebruiken om je leven draagbaar te maken, dan kun je verslavende keuzes maken. Deel je zorgen en vraag hulp als jij voelt dat je de controle over jouw gedrag aan het kwijtraken bent.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

 • Vergoed door zorgverzekeraar
 • Geen eigen bijdrage voor behandeling
 • Geen lange wachttijden 
 • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
 • Bewezen effectieve behandelingen
 • Inclusief een nazorgtraject op maat
 • Een uitstekend familieprogramma
 • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Heftige gevolgen die jouw leven bepalen

Door problematisch en overmatig gok- en drugsgedrag ervaar je vaak in je dagelijks leven problemen. Zo kun je schulden maken en liegen over je financiële situatie om toch aan geld te komen. Daarnaast geven coke en alcohol een kater die soms dagen kan aanhouden. Schaamte en schuld kunnen ervoor zorgen dat je in een sociaal isolement raakt en je gaat denken dat steeds meer gokken of gebruiken de oplossing is. Uit ervaring weten we dat dit aantrekkelijk klinkt. We weten ook dat dit juist de problemen alleen maar erger maakt. Samen met Connection SGGZ werken aan een duurzaam herstel maakt jou de echte winnaar.

Alleen nuchter kun jij echt winnen

Vaak horen we terug van onze cliënten die duurzaam zijn hersteld dat het nodig was om er zonder vooroordelen en betweterigheid aan te beginnen. Toegeven dat je het niet alleen kunt en dat je hulp nodig hebt, kan echter onmogelijk lijken. Want jij kunt dit toch gewoon alleen? Accepteren dat dit niet geval is en je de wijsheid niet in pacht hebt als het om jouw verslaving gaat, is belangrijk voor een duurzaam herstel. Dit zorgt ervoor dat jij je openstelt en onze op maat gemaakte behandeling het gewenste effect heeft op jouw gedrag op de lange termijn. Want je wint alleen echt als je jouw leven leeft zonder gokken, alcohol of coke.

Zet de eerste stap en overwin je verslaving

Wanneer jij beseft dat verslaving een chronische ziekte is, kan het makkelijker zijn om hulp te accepteren. Want wanneer je ziek bent, is het logisch dat je op zoek gaat naar hulp om beter te worden. Voor een verslaving is dit niet anders. Tijdens een intake kijken we samen naar jouw situatie en je mate van verslaving. We bepalen welke behandeling daar het beste bij aansluit. Zet daarom vandaag nog de eerste stap en maak jouw afspraak voor een intake. Jouw herstel ligt in jouw handen. 

Ik wil advies

Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Coke en Gokken

Roekeloos
Zowel bij gokken als het gebruik van cocaïne kom je in een roes terecht. Je voelt je euforisch en weet het nu zeker: jij gaat winnen! Nuchter weet jij heel goed dat overmatig gokken er niet voor gaat zorgen dat jij altijd wint. Met cocaïne op verdwijnt dit ‘nuchtere’ gevoel als sneeuw voor de zon. Het maakt je impulsief en roekeloos, met alle gevolgen die hierbij komen kijken. 

Controle kwijt?
Ben jij de controle over jouw cokegebruik of gokgedrag kwijtgeraakt? Vaak gebeurt dit langzaam. Je bent je niet bewust van de eventuele onderliggende problematiek en neemt de gevolgen voor lief. Dit kan leiden tot een vicieuze cirkel van steeds meer willen gokken en gebruiken. Doorbreek deze neerwaartse spiraal en vraag hulp. Bel 040-2409078 en maak een afspraak voor een intake met ons team. Wij zijn er voor jou.

Persoonlijk behandelpla
Een verslaving aan gokken en drugs is heftig. Toegeven dat je hulp nodig hebt, is dat ook. Deze eerste stap vraagt moed en daar hebben wij respect voor. Want vaak schaam jij je en wil je in alle rust en privacy herstellen van je verslaving. Dit geven we jou tijdens jouw behandeling. Om een persoonlijk behandelplan op te stellen, bespreken we in een intake samen jouw situatie en mate van verslaving. Zo ontstaat er een plan waarin jij centraal staat en een duurzaam herstel mogelijk is. 

Vergoeding
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa-vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor specialistische geestelijke gezondheidszorg, worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg, vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling.

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticketkosten en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen. Het enige wat wij verder vragen van jou is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met jouw volledige inzet. 

Probleem ja of nee?
Het is soms moeilijk in te schatten of er echt sprake is van een probleem. De ernst van een gok- en drugsverslaving hangt af van hoe vaak je het doet en hoeveel je gebruikt en wat de consequenties zijn van dit gedrag.

Structureel gebruik
Wanneer je structureel gokt en gebruikt, het je niet meer lukt om er zelfstandig mee te stoppen en dit tot problemen leidt, dan is het tijd om hulp te zoeken. Het professionele team van Connection SGGZ staat klaar voor jou: 040-7201406.

Begint onschuldig
Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken aan gokken en drugs. Je begint vaak onschuldig, maar onbewust kan je al snel verslaafd raken en de controle verliezen. Wanneer er sprake is van een periode waarin je structureel gokt en drugs gebruikt, dan is de kans groot dat je afhankelijk bent geworden.

Factoren die invloed hebben op jouw gedrag
Psychologische, biologische en socialen factoren hebben invloed op het ontstaan van verslavend gedrag. Tijdens de behandeling bij Connection SGGZ kijken onze specialisten verder dan alleen je verslaving. Wij kijken naar jouw situatie en mate van verslaving om zo een persoonlijk, op maat gemaakt behandelplan op te stellen. Zo kun jij werken aan jouw duurzame herstel en een leven zonder verslaving.