check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Coke en gokken

Coke en gokken: wat doet het met jou?

Coke en gokken kunnen zo met elkaar verweven zijn dat ze leiden tot verslaving en riskant gedrag. Want door het euforische gevoel dat coke je kan geven, besluit je langer door te gaan met gokken dan dat je van tevoren met jezelf had afgesproken. Of je bent moe en je wilt toch doorgaan met gokken en je besluit dat coke je oplossing is. Herkenbaar? Weet dat het doorbreken van deze patronen kan vragen om professionele begeleiding. Connection SGGZ kan je deze bieden als jij de controle terug wilt over jouw leven.

Verslavend cocaïnegebruik

Cocaïne is een krachtige stimulerende drug die je centrale zenuwstelsel beïnvloedt. De stoffen dopamine, adrenaline en norepinefrine zorgen voor een kortdurend, energievol, wakker, helder en zelfverzekerd gevoel. Omdat je hersenen snel wennen aan dit gevoel, gaan ze vragen om steeds meer en vaker coke gebruiken. Wat uiteindelijk kan resulteren in een cocaïneverslaving en alle gevolgen die hierbij horen. Combineer je dit met gokken, dan kan je het gevoel krijgen dat je deze keer echt gaat winnen en dit maakt stoppen soms onmogelijk.

Problematisch gokgedrag

Wanneer je niet meer wilt gokken, maar je moet gokken, dan zien we vaak dat je te maken hebt met een gokverslaving. Want gokken kan langzaam een gewoonte worden, waardoor je bijvoorbeeld niet met onderliggende problematiek hoeft om te gaan. Er zijn verschillende kenmerken die specifiek bij problematisch gokgedrag horen, zoals liegen over je gokgedrag en schulden maken.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Gokken en coke: een kip-ei-situatie

Het maakt niet uit wat er eerst was: de verslaving aan gokken of coke. Want wanneer je niet meer zonder kan, is het belangrijk dat je de vicieuze cirkel van een verslaving met de juiste professionele hulp doorbreekt. Dat je duurzaam herstelt en kan zeggen: “Nu heb ik echt gewonnen.” Wil jij stoppen met gokken en coke? Neem dan contact op met ons team van professionals en ervaringsdeskundigen en deel je verhaal.

Heftige gevolgen van gokken onder invloed

Door problematisch en overmatig gok- en drugsgedrag kan je in je dagelijks leven problemen ervaren. Ook kan gokken onder invloed op de lange termijn heftige gevolgen hebben op jouw leven. Zo kan coke zorgen voor gezondheidsproblemen, waaronder hartaandoeningen en psychische stoornissen. In combinatie met gokken zorgt dit vaak ook voor financiële problemen. Schaamte en schuld kunnen ervoor zorgen dat je in een sociaal isolement raakt en je gaat denken dat steeds meer gokken of gebruiken de oplossing is. We weten uit eigen ervaring dat dit juist je problemen alleen maar erger maakt.

Alleen nuchter kan jij echt winnen

Je situatie onder ogen zien en samen met Connection SGGZ werken aan een duurzaam herstel maakt jou de echte winnaar. Toegeven dat je het niet alleen kan en dat je hulp nodig hebt, kan echter onmogelijk lijken. Want jij kan dit toch gewoon alleen? Accepteren dat dit niet het geval is en je de wijsheid niet in pacht hebt als het om jouw verslaving gaat, is belangrijk voor een duurzaam herstel. Dit zorgt ervoor dat jij je openstelt en onze op maat gemaakte behandeling het gewenste effect heeft op jouw gedrag op de lange termijn.

Zet de eerste stap en overwin je verslaving

Wanneer jij beseft dat verslaving een chronische ziekte is, kan het makkelijker zijn om hulp te accepteren. Want wanneer je ziek bent, is het logisch dat je op zoek gaat naar hulp om beter te worden. Voor een verslaving is dit niet anders. Tijdens een intake kijken we samen naar jouw situatie en je mate van verslaving. We bepalen welke behandeling daar het beste bij aansluit. Zet daarom vandaag nog de eerste stap en maak je afspraak om te stoppen met coke en gokken.

Ik wil advies

Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Coke en Gokken

Roekeloos
Zowel bij gokken als het gebruik van cocaïne kom je in een roes terecht. Je voelt je euforisch en weet het nu zeker: jij gaat winnen! Nuchter weet jij heel goed dat overmatig gokken er niet voor gaat zorgen dat jij altijd wint. Met cocaïne op verdwijnt dit ‘nuchtere’ gevoel als sneeuw voor de zon. Het maakt je impulsief en roekeloos, met alle gevolgen die hierbij komen kijken. 

Controle kwijt?
Ben jij de controle over jouw cokegebruik of gokgedrag kwijtgeraakt? Vaak gebeurt dit langzaam. Je bent je niet bewust van de eventuele onderliggende problematiek en neemt de gevolgen voor lief. Dit kan leiden tot een vicieuze cirkel van steeds meer willen gokken en gebruiken. Doorbreek deze neerwaartse spiraal en vraag hulp. Bel 040-2409078 en maak een afspraak voor een intake met ons team. Wij zijn er voor jou.

Persoonlijk behandelpla
Een verslaving aan gokken en drugs is heftig. Toegeven dat je hulp nodig hebt, is dat ook. Deze eerste stap vraagt moed en daar hebben wij respect voor. Want vaak schaam jij je en wil je in alle rust en privacy herstellen van je verslaving. Dit geven we jou tijdens jouw behandeling. Om een persoonlijk behandelplan op te stellen, bespreken we in een intake samen jouw situatie en mate van verslaving. Zo ontstaat er een plan waarin jij centraal staat en een duurzaam herstel mogelijk is. 

Vergoeding
Omdat Connection SGGZ in het bezit is van een WTZa-vergunning en omdat iedere Nederlander verzekerd is voor specialistische geestelijke gezondheidszorg, worden al onze behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar. Omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op persoonlijke en specialistische gezondheidszorg, vragen wij geen eigen bijdrage voor de behandeling.

Bijkomende kosten
Voor eigen rekening zijn de ticketkosten en comfortkosten. Deze zijn afhankelijk van de locatie van je behandeling en vind je terug op onze pagina over kosten en vergoedingen. Het enige wat wij verder vragen van jou is de bereidwilligheid om de verslaving aan te pakken met jouw volledige inzet. 

Probleem ja of nee?
Het is soms moeilijk in te schatten of er echt sprake is van een probleem. De ernst van een gok- en drugsverslaving hangt af van hoe vaak je het doet en hoeveel je gebruikt en wat de consequenties zijn van dit gedrag.

Structureel gebruik
Wanneer je structureel gokt en gebruikt, het je niet meer lukt om er zelfstandig mee te stoppen en dit tot problemen leidt, dan is het tijd om hulp te zoeken. Het professionele team van Connection SGGZ staat klaar voor jou: 040-7201406.

Begint onschuldig
Niemand kiest er bewust voor om verslaafd te raken aan gokken en drugs. Je begint vaak onschuldig, maar onbewust kan je al snel verslaafd raken en de controle verliezen. Wanneer er sprake is van een periode waarin je structureel gokt en drugs gebruikt, dan is de kans groot dat je afhankelijk bent geworden.

Factoren die invloed hebben op jouw gedrag
Psychologische, biologische en socialen factoren hebben invloed op het ontstaan van verslavend gedrag. Tijdens de behandeling bij Connection SGGZ kijken onze specialisten verder dan alleen je verslaving. Wij kijken naar jouw situatie en mate van verslaving om zo een persoonlijk, op maat gemaakt behandelplan op te stellen. Zo kun jij werken aan jouw duurzame herstel en een leven zonder verslaving.