Afkickverschijnselen wiet

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Afkickverschijnselen wiet

Wat zijn de afkickverschijnselen van wiet?

Wiet, hasj, marihuana, cannabis, zijn allemaal namen voor drugs afkomstig van de hennepplant. Afkickverschijnselen van wiet ontstaan wanneer je hier verslaafd aan bent geraakt en je stopt met gebruiken. Je lichaam en geest kunnen er niet mee omgaan dat de wiet langzaam uit je systeem verdwijnt. Hierdoor krijg jij signalen van je lichaam en geest dat jij behoefte hebt aan meer wiet. Wanneer je niet meer gebruikt, kun je last krijgen van misselijkheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen en gebrek aan eetlust. Deze klachten verschillen per persoon en niet iedereen heeft er evenveel last van. Heb je last van afkickverschijnselen en wil je hulp? Neem dan contact op met Connection SGGZ. Wij zijn er voor jou.

Ontwenningsverschijnselen wiet op korte en lange termijn

Wanneer je hebt besloten om te stoppen met wiet, dan begint jouw afkickproces. Je kunt binnen 1 tot 3 dagen last krijgen van zogenaamde onthoudingsverschijnselen. De hevigheid hiervan hangt af van factoren als aanleg, gevoeligheid en de zwaarte van je verslaving. We hebben de verschillende afkickverschijnselen voor je op een rijtje gezet.

Korte termijn:  

  • trillen

  • nervositeit

  • zweten

  • slapeloosheid

  • psychoses

  • vermoeidheid

  • misselijkheid

  • angst en sombere gevoelens

  • prikkelbaarheid

  • verminderde eetlust 

Deze klachten verdwijnen meestal binnen 2 weken.

Lange termijn 

  • verslechterend uiterlijk

  • depressie

  • schommelingen in gewicht

  • nachtmerries en intense dromen

  • weinig energie

  • maag- en darmproblemen

  • slaapproblemen

Deze verschijnselen kunnen gedurende een langere periode aanhouden.

Waarom heb je last van afkickverschijnselen bij cannabis?

Wanneer je wiet gebruikt, beïnvloedt deze de hersengebieden waar veel CB1/CB2 receptoren zitten. Hierop heeft THC, de werkzame stof in wiet, een stimulerende werking en de receptoren passen zich hierop aan. Zo kunnen ze meer of minder gevoelig worden en ze kunnen toe- of afnemen in aantal in je hersenen. Als je vervolgens stopt met wiet, zal dit gedeelte van je hersenen zich niet meteen herstellen. Je krijgt hierdoor last van de afkickverschijnselen die horen bij stoppen met blowen. Zo ervaar je vaak het tegenovergestelde effect van wat normaal cannabis met je doet. Wanneer jij je ontspannen voelt met cannabis op, kun jij je geïrriteerd voelen wanneer je niet meer gebruikt. Herkenbaar?

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Hoe ga je om met de afkickverschijnselen van blowen

Je bent vaak niet van het ene op andere moment verslaafd aan wiet. Dit gebeurt vaak langzaam, zonder dat je het zelf doorhebt. Wanneer je te maken hebt met een cannabisverslaving en je wilt stoppen met gebruiken, dan kan dit moeilijk zijn. Want je belandt steeds opnieuw in het gevecht met de drang om toch maar weer te beginnen met wiet. Daarom is het belangrijk dat jij voor jezelf helder hebt, waarom je wilt stoppen. Schrijf dit op, zodat je dit op moeilijke momenten kunt teruglezen. Afleiding zoeken, bezig blijven en meer bewegen zorgen ervoor dat het stressniveau in je lichaam omlaag gaat. Ook gezonde voeding en voldoende water drinken helpen bij het verminderen van de klachten die je kunt ervaren wanneer je stopt.

Het risico van zelf stoppen met wiet gebruiken

Omdat je geestelijk en lichamelijk afhankelijk bent geworden van de wiet, kan stoppen zonder de juiste ondersteuning te krijgen risicovol zijn. Zo kun je last krijgen van depressieve gevoelens die je vervolgens weer wilt onderdrukken door toch maar weer te gaan gebruiken. In de praktijk zien we dat de kans op een terugval bij zelfstandig stoppen zeer hoog is. Want als je wiet bent gaan gebruiken om gevoelens te onderdrukken. Zoals eenzaamheid, verdriet of angst, dan kunnen deze vaak in alle heftigheid terugkomen als je het zonder deze drugs moet doen. Wanneer je de onderliggende problematiek niet aanpakt, is het risico op blijven gebruiken groot, weten wij uit ervaring. Wij kunnen je hierin begeleiden.

Specialistische verslavingszorg voor jou

Connection SGGZ kan jou de juiste ondersteuning bieden tijdens jouw afkickproces. Onze op maat gemaakte behandeling is intensief en bewezen effectief. Vanaf het eerste moment dat jij contact met ons opneemt, staan jij en jouw verhaal centraal. Samen gaan we kijken naar welke patronen jouw verslaving in stand houden. Vervolgens stemmen we jouw persoonlijke behandelplan samen waarmee we aan de slag gaan. Wacht daarom niet en bel: 040 303 5023, als jij hulp kunt gebruiken met de afkickverschijnselen van wiet.

Ik wil advies

Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over Afkickverschijnselen van wiet

Dit is persoonlijk
Heb je veel geblowd, dan kun je last krijgen van afkickverschijnselen wanneer je mindert of zelfs helemaal stopt, zoals: slecht slapen, zweten, onrust, prikkelbaarheid, angst en psychoses. Deze verschijnselen beginnen na 1 tot 3 dagen en duren meestal maximaal 1 tot 2 weken.

Lange termijn
Ook zijn er onthoudingsverschijnselen die langer kunnen aanhouden, zoals: depressie, problemen met je maag, darmen, geheugen en slaap. 

Juiste hulp
Daarom is het belangrijk dat jij de juiste ondersteuning krijgt tijdens jouw afkickproces. Connection SGGZ kan jou deze hulp bieden. Bel: 040 303 5023 en maak vandaag nog een afspraak voor een intake als je hulp wilt bij het stoppen met wiet. 

Nee
Wiet heeft, in tegenstelling tot harddrugs, minder zware en minder gevaarlijke afkickverschijnselen. De meeste afkickverschijnselen van blowen gaan binnen 1 tot 2 weken over. Iedereen die afhankelijk is geworden van deze drugs ervaart dat afkicken alles behalve vanzelf gaat. Klachten als zweten, slecht slapen, nervositeit, angstgevoelens en slaapproblemen maken stoppen met cannabis moeilijk.

Een leven zonder verslaving
Voor jou is het ook mogelijk om zonder wiet te leven. Met onze jarenlange ervaring en kennis kunnen we je de begeleiding geven die je nodig hebt om duurzaam te stoppen met wiet. Bel met ons team van ervaringsdeskundigen en deel je verhaal. Zet de eerste stap naar een leven zonder verslaving aan wiet.

Het doel van afkickverschijnselen
De ontwenningsverschijnselen hebben maar één doel: jou weer te laten gebruiken. Je lichaam en geest geven je continu signalen dat ze wiet nodig hebben. Dit maakt stoppen met deze drugs zo moeilijk. Je vecht met jezelf. Daarom noemen wij een verslaving een ziekte waarvoor wij specialistische hulp aanbieden om van te herstellen.

Zet de eerste stap
Weet dat je niet alleen hoeft af te kicken. Ons team van professionals en ervaringsdeskundigen staat klaar voor jou. Zij luisteren naar jouw verhalen en begeleiden je naar een leven waarin je weer zonder wiet kunt genieten. 

Verzachtende tips:

  • afleiding zoeken

  • actief bezig zijn

  • veel water drinken

  • geen cafeïnehoudende middelen gebruiken

  • eet gezond eten

  • kauwgom eten 

Deze tips zorgen er helaas niet voor dat het eenvoudig is om te stoppen met wiet. Ze kunnen wel de afkickverschijnselen van wiet verzachten.

Specialistische verslavingszorg
Ons advies is om hulp te durven vragen wanneer je moeite hebt om te stoppen met cannabis. Schaam je hier niet voor. Wij kennen de weg en weten dat een leven zonder verslaving bestaat. Ook voor jou.