Hulp voor familie en naasten van alcoholisten

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-vergunning
Hulp voor familie en naasten van alcoholisten

Een alcoholverslaving heeft niet alleen gevolgen voor degene die verslaafd is. Jij als familie of naaste ervaart ook dagelijks de consequenties die horen bij deze ziekte. Want dat is een verslaving: een ziekte. De verslaafde heeft hulp nodig om hiervan te kunnen herstellen. Hulp is ook voor jou als familie en naaste van een alcoholist noodzakelijk. Je hoeft het niet alleen te doen. Wij luisteren naar jouw verhaal, je vragen, onzekerheden, angsten en zorgen. Zo kunnen we je de hulp bieden die jij nodig hebt. 
 

Verslaving is een familieziekte

De verslaafde gebruikt en zijn dierbaren lijden met hem mee. Zo weten wij uit ervaring dat de alcoholverslaving van jouw kind, partner of familielid gedurende jaren vaak voor onhoudbare situaties zorgt. Situaties waarin je dierbare over je grenzen heen gaat en je niet meer goed voor jezelf zorgt. Je bent zoveel bezig met de verslaafde en met alle ballen in de lucht houden dat er een co-dependency kan ontstaan. In onze behandelingen bieden wij hulp aan om de ontstane negatieve patronen binnen het gezin te doorbreken. Zo ontstaat er weer een gezonde balans in de relatie. Heb jij vragen over verslaving en wat jij als naaste kunt doen? Neem dan contact op met ons team. Zij beantwoorden je vragen graag.
 

De vergeten groep

Zo noemen wij de familie en naasten van een verslaafde bij Connection SGGZ. Want alle aandacht gaat uit naar degene die verslaafd is aan alcohol en de behandeling hiervan. Jij kunt je dan vergeten voelen. Terwijl jij onmisbaar bent voor het succes van het herstel. Daarom is het belangrijk dat jij weet dat jij het als familie of naaste niet alleen hoeft te doen. Jij hebt ook ondersteuning nodig. In de bijeenkomsten die Connection SGGZ organiseert voor familie en naasten horen we graag hoe het met jou gaat. Het delen van je verhaal zorgt dat ook jij kan werken aan herstel. Bel daarom met ons team. Zij zijn er ook voor jou.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Heb je hulp nodig?

Aanmelden

Verdriet, boos en machteloos

Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij of zij stopt met drinken? Wanneer houdt het liegen en bedriegen op? Wat heb ik verkeerd gedaan? Vragen die jij waarschijnlijk herkent als je dierbare verslaafd is aan alcohol. Je kunt je schuldig voelen, ook al weet je dat jij niet de oorzaak bent en dus ook niet de oplossing van de verslaving. Gevoelens als afwijzing, onbegrip, machteloosheid en frustratie kunnen de overhand krijgen als jij geen passende hulp krijgt. Want de verslaafde moet in herstel komen en jij als naaste ook. Alles moet veranderen om samen te kunnen herstellen van een verslaving. Dat vraagt veel van jou. Daarom biedt ons team van professionals en ervaringsdeskundigen je graag hulp aan. Wij weten dat het alleen doen geen oplossing is. Wacht niet als jij hulp kunt gebruiken en neem contact met ons op.

 

Het familieprogramma

In het familieprogramma bieden we ondersteuning gedurende de hele weg van het herstel. Dit doen wij in de vorm van een familiebijeenkomst, persoonlijke gesprekken en systeemgesprekken. Zo bieden wij jou een luisterend oor en beantwoorden we al je vragen. Ook geven we je uitleg over de behandeling, de nazorg en hoe nu verder. Want ook jouw leven staat op z’n kop. We kunnen je ondersteuning bieden om de balans weer terug te vinden. Dit heeft tijd en aandacht nodig. Door met jou in gesprek te gaan, willen we je graag op weg helpen naar een leven zonder verslaving. Want herstellen is wel degelijk mogelijk, weten wij uit ervaring. Bel daarom vandaag nog met ons team als jij je zorgen maakt over jezelf en je dierbare die verslaafd is aan alcohol.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."

Stel een vraag
Heb je hulp nodig? Vul dan het contactformulier in:
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.

Veelgestelde vragen over hulp voor familie en naasten van alcoholisten

Hulp vragen is de eerste stap
Wanneer een naaste verslaafd is, dan is dit erg moeilijk voor de directe omgeving. Een verslaving heb je namelijk niet alleen. Vaak zijn er gevoelens van frustratie, machteloosheid, onbegrip, boosheid, en verdriet bij de naasten en familie. Het erkennen en vragen van hulp is vaak lastig en vraagt moed. Het is de eerste stap die nodig is op weg naar een leven zonder verslaving. 

Contact opnemen
Wij willen graag helpen wanneer jouw naaste verslaafd is. Je kan ons op werkdagen tussen 08:30 en 17:00 telefonisch bereiken op nummer 040-2409078. Zo kun je direct de mogelijkheden bespreken met een van onze medewerkers.

Niet dwingen
Je kunt je kind, partner, familielid of naaste niet dwingen om een behandeling te volgen. Je kunt alleen steun, hulp en liefde bieden. Wees ondersteunend maar pas vooral op jezelf. Bewaak je eigen grenzen en probeer het verslavende gedrag niet te faciliteren door geld te geven voor alcohol. 

Eerlijk
Het beste wat je kunt doen is het accepteren van het probleem en er open en eerlijk over zijn. Deel je zorgen met andere dierbaren en vraag hulp. Connection SGGZ luistert naar jouw verhaal en geeft je passend advies voor jouw situatie. 

Familieprogramma
Wij weten uit ervaring dat verslaving een familieziekte is. Samen werken aan herstel is belangrijk. Daarom bieden wij ondersteuning voor de familie van een verslaafde in de vorm van familiebijeenkomsten en persoonlijke gesprekken. 

Contact
Neem contact op met ons team als jij je zorgen maakt over jezelf en je dierbare die verslaafd is. Herstellen van een verslaving is wel degelijk mogelijk met de juiste professionele begeleiding.

Connection SGGZ
Ons team is er ook voor jou. We weten dat jij je vergeten kunt voelen. Want alle aandacht gaat naar degene die verslaafd is. Jij kunt bij ons terecht met je vragen, onzekerheden, angsten en verdriet. Wij luisteren naar jouw verhaal en geven je passend advies voor jouw situatie.