Detox van alcohol met professionele ondersteuning

check
 Wij zijn een erkende 
 GGZ-instelling
 met WTZa-Vergunning
 
 
 
Detox van alcohol met professionele ondersteuning
Afhankelijkheid van alcohol is een veelvoorkomend probleem. Alcohol is makkelijk en overal te verkrijgen en een verslaving blijft vaak lange tijd onopgemerkt. Als je probeert om voorgoed te stoppen met drinken maar het lukt niet zonder hulp, kun je terecht bij Connection GGZ voor een detox van alcohol, ook wel ontgiften genaamd. Detoxen bieden we alleen aan in combinatie met een behandeling. Als je stopt met alcohol drinken, zal dit een grote impact op je lichaam hebben. Je lichaam verwacht namelijk de dagelijkse dosis binnen te krijgen en raakt uit balans als je hiermee stopt. Goede begeleiding is dus nodig om in de gaten te houden hoe je lichaam reageert. Vraag professionele ondersteuning om het afkicken zonder risico’s te laten slagen.

Ontgiften onder begeleiding

Wat houdt een detox van alcohol eigenlijk in? Het lichaam zal door het stoppen met drinken ontdaan worden van alle lichaamsvreemde stoffen, zoals alcohol. Bij de intake bespreken we de mate van verslaving en wordt er gekeken naar de best passende behandeling. Vaak is klinisch ontgiften de beste optie wanneer de verwachting is dat de onthoudingsverschijnselen ernstig zullen zijn of als je aan meerdere middelen verslaafd bent. De tijdsduur van je verblijf in onze kliniek is helemaal afhankelijk van de zwaarte van je verslaving. Je kunt rekenen op deskundig medische begeleiding, wat belangrijk is omdat het plotseling zelfstandig stoppen met je verslaving gevaarlijk kan zijn.

Waarom Connection SGGZ Verslavingszorg

  • Vergoed door zorgverzekeraar
  • Privé betalen ook mogelijk
  • Geen lange wachttijden 
  • Specialistisch, persoonlijk en ervaringsdeskundig
  • Bewezen effectieve behandelingen
  • Inclusief een nazorgtraject op maat
  • Een uitstekend familieprogramma
  • In Nederland en Zuid-Afrika

Voorbereiden voor behandeling

Voordat we beginnen aan de behandeling om voorgoed af te kicken, moet je lichaam helemaal vrij zijn van alcohol en andere verslavende middelen. Het kan dus nodig zijn dat je lichaam eerst moet ontgiften. We bieden hulp bij detox van alcohol, onder andere door bij de intake al te bespreken hoe je je kunt voorbereiden voor de behandeling. We nemen samen de risico’s en symptomen door van wat je kunt ervaren bij het ontgiften. Houd er rekening mee dat de detox verschijnselen van alcohol een dag of drie tot een week kunnen aanhouden. Denk daarbij aan zware hoofdpijn, nachtzweten, hoge hartslag, bibberen en misselijkheid. Naast de vereiste medische hulp, wordt er in onze kliniek goed voor je gezorgd, we doen alles om het herstel te bevorderen. Denk hierbij aan gezonde verse maaltijden, het drinken van voldoende water, bewegen en sporten. Laatstgenoemde zorgt ook voor de nodige afleiding. Bij het voorbereiden voor je behandeling nemen we natuurlijk ook tijd voor het beantwoorden van de vragen van je partner, vrienden en familie.

Ik wil advies

"Wij zijn er ook voor vragen en advies. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op."
Stel een vraag

Hulp bij detox van alcohol

Neem contact op met Connection SGGZ als je hulp nodig hebt bij je detoxificatie. We begeleiden je bij het voorbereiden voor je behandeling, het ontgiftingsproces en de afkickperiode die daarop volgt. Het is belangrijk dat je het ontgiften niet op eigen houtje gaat proberen en hulp zoekt bij je detox van alcohol om het te laten slagen. Ieder mens is anders, dat weten onze begeleiders als geen ander. We helpen graag mee aan je herstel. Neem vandaag nog contact op of meld je direct aan. We hanteren korte wachttijden.

Ik heb hulp nodig!

Aanmelden
Contactformulier
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.
is verplicht.